Νέες διευκρινίσεις για τον διορισμό

Νέες διευκρινίσεις για τον διορισμό

Κύριε διευθυντά

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα της 9ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 12ης Σεπτεμβρίου 2017, του κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, ενημερώνουμε  μεταξύ άλλων ότι: Η Ευαγγελία Περράκη, σήμερα προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., προσλήφθηκε από 1.10.1994 στη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Χανίων ως υπάλληλος αορίστου χρόνου, με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Από 7.1.2002, στο πλαίσιο σύμβασης δανεισμού εργαζομένου (όχι απόσπασης), η οποία με το από 19.12.2002 ιδιωτικό συμφωνητικό μετατράπηκε σε σύμβαση αορίστου χρόνου, απασχολήθηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. αδιαλείπτως και μέχρι τη συγχώνευση της τελευταίας στην εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.). Απασχολήθηκε στο Τμήμα Προγραμματισμού και Παρακολούθησης Εργων της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και στη συνέχεια στο Τμήμα Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού. Η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. την ενέταξε εξαρχής χωρίς καμιά διάκριση από το λοιπό προσωπικό της στο μισθολογικό καθεστώς του οικείου κανονισμού προσωπικού. Οπως δέχθηκε, η υπ’ αρ. 357/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών): ο δεσμός που τη συνέδεε με τη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. εξελίχθηκε σε ανεξάρτητο και αυτοτελή δεσμό εργαζομένου – εργοδότη, σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Τα παραπάνω συνομολόγησαν πλήρως και η ίδια η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., ο ΟΣΚ Α.Ε. και η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) στο παρελθόν, με σειρά επίσημων εγγράφων τους. Ηδη στις 19.12.2011 υπήρξε γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του ΟΣΚ Α.Ε., βάσει της οποίας η σχέση εργασίας που διέπει την κ. Ευαγγελία Περράκη με τη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. είναι σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Αλλά και επί δικαστηρίω, στη δικάσιμο της 21.10.2013, όλα τα ανωτέρω συνομολογήθηκαν από την εταιρεία.

Σύμφωνα με το άρθρο 132 ν. 4199/2013, με το οποίο επήλθε η συγχώνευση των τριών φορέων (ΟΣΚ Α.Ε., ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.) στην εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.): «Το πάσης φύσεως προσωπικό, που υπηρετεί κατά την ψήφιση του παρόντος νόμου στις τρεις συγχωνευόμενες εταιρείες, καθώς και οι δικηγόροι που υπηρετούν με οποιαδήποτε έννομη σχέση σε αυτές, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 1.3 του παρόντος, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό της νέας εταιρείας, στην οποία μεταφέρονται και παρέχουν τις υπηρεσίες τους με την ίδια σχέση εργασίας. Οι θέσεις του μεταφερόμενου προσωπικού και των δικηγόρων προβλέπονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του νέου φορέα, ο οποίος καταρτίζεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 5.1 του παρόντος. Στις θέσεις αυτές κατατάσσεται το ανωτέρω προσωπικό, με διαπιστωτική πράξη του διοικητικού συμβουλίου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Ο ΟΣΚ Α.Ε. (κατά την 24/511/26.1. 2012 συνεδρίαση του Δ.Σ.) αποφάσισε η Ευαγγελία Περράκη να περιληφθεί στους πίνακες του μεταφερομένου προσωπικού, με διατήρηση της ίδιας σχέσης εργασίας. Ο λόγος που η Ευαγγελία Περράκη αναγκάσθηκε να προσφύγει στα δικαστήρια ήταν ότι στις 23.1.2013 η τότε διοίκηση της εταιρείας αιφνίδια (!) μετέβαλε άποψη και αρνήθηκε στο εξής να αποδέχεται την εργασία της ζητώντας να προηγηθεί γραπτή επιβεβαίωση από τον «Φορέα Προέλευσης».

Το δικαστήριο τελικά, αφού αναγνώρισε ότι η Ευαγγελία Περράκη συνδέεται με την εταιρεία με μία ενιαία σύμβαση εξηρτημένης εργασίας από 7.1.2002, υποχρέωσε την πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ –νυν ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.)– για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης κατάταξης με βάση το νέο βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς, αναδρομικά από 1.1.2013. Η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) δεν είχε κανένα βάσιμο λόγο (και δεν υπήρξε καμιά σχετική εισήγηση της νομικής της υπηρεσίας) να προσβάλει την (τακτική) απόφαση του δικαστηρίου, αφού άλλωστε τα γεγονότα ήταν σαφή και ομολογημένα και από τις δύο πλευρές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ &ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή