Σκουριές, πλόες και περιβάλλον

Σκουριές, πλόες και περιβάλλον

Κύριε διευθυντά

Τα ορυχεία στις Σκουριές παρουσιάζουν ικανούς κινδύνους να προκαλέσουν επιβάρυνση στο περιβάλλον, περισσότερο ως συνέπεια ατυχήματος παρά ως αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας τους. Η αριστερή κυβέρνηση της χώρας αισθάνεται δικαιολογημένα την ανάγκη να πάρει το μέρος των περιβαλλοντικών οργανώσεων που είναι ενάντια στην ανάπτυξη της επένδυσης και φέρνει προσκόμματα στις αιτήσεις της εταιρείας ελπίζοντας να την αναγκάσει να αποχωρήσει μόνη της χωρίς να χρεωθεί την αποτυχία της επένδυσης. Από τη Βιομηχανική Επανάσταση και την επακόλουθη ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη επήλθε σταδιακή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα είχαμε την εκπληκτική άνοδο των οικολογικών κινημάτων, που σταδιακά και με μεγάλη επιτυχία επέβαλαν συνεχώς ρυθμίσεις στους τρόπους επίδρασης του ανθρώπινου παράγοντα στη φύση. Βέβαια, ακόμη δεν έχουμε φθάσει στο «απόλυτο», όπου θα καταφέρνουμε να επιβιώνουμε χωρίς καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Στόχος μιας χρεοκοπημένης χώρας θα πρέπει να είναι η προσπάθεια λειτουργίας του ορυχείου με τέτοιο τρόπο ώστε ο όποιος κίνδυνος επιβάρυνσης του περιβάλλοντος να αντισταθμίζεται από το όποιο όφελος της επένδυσης στην οικονομία της χώρας. Αν όμως η αριστερή μας κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να απαιτήσει το απόλυτο από μια δυνητικά ρυπογόνο βιομηχανική επένδυση, τότε θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά και την απαγόρευση πλεύσης δεξαμενόπλοιων στην ανατολική Μεσόγειο μετά το πρόσφατο ναυάγιο στη Σαλαμίνα.

Π. Τασσιος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή