«Νέα Αγγλία, Ν.Υ., Νέα Μακεδονία;»

«Νέα Αγγλία, Ν.Υ., Νέα Μακεδονία;»

Κύριε διευθυντά

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM, η σαφώς καλύτερη ονομασία για τα συμφέροντα της Ελλάδος είναι το «Νέα Μακεδονία» (Nova Macedonia), και αυτό για τους εξής τρεις λόγους:

1. Το Νέα Μακεδονία είναι σύντομο, εύχρηστο και εύηχο όνομα και έτσι ευκολότατα θα χρησιμοποιηθεί, αντικαθιστώντας το σήμερα δυστυχώς παγκοσμίως χρησιμοποιούμενο σκέτο «Μακεδονία».

2. Τα γεωγραφικά προσωνύμια (Ανω, Βόρεια, κ.λπ.) ή εθνικά (Σλάβο, κ.λπ.) δεν είναι κατάλληλα γιατί δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχουν ποικίλες, αποσχισμένες Μακεδονίες.

Το προσωνύμιο όμως «Νέα», όχι μόνο δεν θίγει την προϋπάρχουσα Ελληνική Μακεδονία, αλλά αντιθέτως την τιμά και της αναγνωρίζει τα πρωτεία, όπως τιμά την Αγγλία η Νέα Αγγλία (ΗΠΑ), τη Σκωτία η Nova Scotia, τη Σμύρνη η Νέα Σμύρνη, το York η Νέα Υόρκη κ.ο.κ.

Αυτός, λοιπόν, ο ιστορικοχρονικός διαχωρισμός:

Μακεδονία (Ελληνική) – Νέα Μακεδονία (Σκοπιανή), όχι μόνο δεν δημιουργεί αντιπαραθετικές νοοτροπίες (διαμελισμός Μακεδονίας, εθνικοφυλετικοί επεκτατισμοί κ.λπ.), αλλά αντιθέτως τιμά και αναγνωρίζει τα πρωτεία στη Μητέρα Μακεδονία, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων.

3. Με την υιοθέτηση της ονομασίας Νέα Μακεδονία, θα επιτρέπεται ελεύθερα στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν τον όρο Νεομακεδονικός και αντιστοίχως στους Ελληνες τον όρο Μακεδονικός σε όλες τις επιθυμητές χρήσεις (π.χ. υπουργεία, τράπεζες, τοπωνύμια, προϊόντα κ.λπ.).

Τέλος και πολύ σημαντικό, όλα τα υπόλοιπα κράτη να μπορούν επιτέλους να κάνουν τον διαχωρισμό της Μακεδονίας (Ελληνική) και της Νέας Μακεδονίας (Σκοπιανή), καταλαβαίνοντας ταυτόχρονα ποια χώρα προηγήθηκε ιστορικά και ποια ακολούθησε.

Ευγενιος Κοροπουλης, Νέα Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή