Επιτροπή «σοφών» (και) στο ποδόσφαιρο

Επιτροπή «σοφών» (και) στο ποδόσφαιρο

Κύριε διευθυντά

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επέλαση ενόπλου στο γήπεδο της Τούμπας ήταν κάτι πολύ κακό. Αλλά, όπως έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Ετσι και στην περίπτωση αυτή, πιστεύω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το υπάρχον «καλό». Και αυτό προφανώς θα είναι η αναμόρφωση γενικά των ισχυόντων στα αθλητικά, και ιδιαίτερα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ το λιθαράκι μου σ’ αυτή την αναμόρφωση, και μολονότι δεν είμαι ειδικός στα «αθλητικά», γνωρίζω όμως ότι τις περισσότερες φορές που ένας διαιτητής σφυρίξει ένα «οφ σάιντ», το γήπεδο παίρνει φωτιά. Και αρκεί ένας ανεγκέφαλος να εκφράσει έμπρακτα και έντονα την υποκειμενική του αντίληψη ως προς την ορθότητα της απόφασης της διαιτησίας για το «οφ σάιντ», ώστε αυτή να αποτελέσει τον σπινθήρα για τη δημιουργία μιας πυρκαγιάς. Νομίζω ότι ένας τρόπος ώστε να μειωθεί η ένταση που προκαλεί στους φιλάθλους η όποια απόφαση της διαιτησίας, είναι το να μην είναι αυτή ανέκκλητη. Δηλαδή, το να μπορεί να ανακληθεί, να ακυρωθεί, να ματαιωθεί.

Προτείνω, λοιπόν, να συσταθεί με νόμο μια ολιγομελής επιτροπή εφέσεων, με 3-5 άτομα, τα οποία να μην έχουν άμεση σχέση με μια ομάδα ποδοσφαίρου, και που να είναι κοινώς παραδεδεγμένα σαν ακέραια και αμερόληπτα. Αυτή η επιτροπή θα κρίνει τελεσίδικα τις προσφυγές των ομάδων που θεωρούν ότι κάποια απόφαση της διαιτησίας τις αδικεί. Και επειδή πιστεύω ότι οι αναβολές δημιουργούν πάντοτε πρόσθετα προβλήματα, νομίζω ότι από τον νόμο θα πρέπει να καθορίζεται μια αποσβεστική προθεσμία. Δηλαδή, για παράδειγμα, μέχρι την επομένη, από τον αγώνα, Δευτέρα, το μεσημέρι, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στην επιτροπή την ένστασή τους (μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά). Η δε επιτροπή θα πρέπει να συνεδριάζει αμέσως τη Δευτέρα το απόγευμα, και μέχρι το βράδυ να ανακοινώνει την οριστική και τελεσίδικη απόφασή της.

Νικος Δυοβουνιωτης, Πολιτικός Μηχανικός, Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή