Οταν παρελαύνουν οι διαρρήκτες

Οταν παρελαύνουν οι διαρρήκτες

Κύριε διευθυντά

Φιλοξενούμαι αρκετές φορές στις στήλες της εφημερίδας σας και θέλω μία έστω φορά να αναφερθώ σ’ ένα ευχάριστο θέμα, αλλά δεν τα καταφέρνω, το περιβάλλον όπου ζω δεν μου το επιτρέπει. Πρόσφατα πήγα στο χωριό μου και βρήκα το σπίτι μου διαρρηγμένο και λεηλατημένο. Με πόνεσε περισσότερο η απώλεια αναμνηστικών αντικειμένων από τη στρατιωτική ζωή του πατέρα μου. Τηλεφώνησα στην αστυνομία της περιοχής και σε λίγο ήρθαν δύο συμπαθέστατοι αστυνομικοί. Τα στοιχεία που άφησαν πίσω οι διαρρήκτες (άφθονα δακτυλικά αποτυπώματα, κηλίδες αίματος, τσιγάρα και πούρα!) δεν υπήρχε ευχέρεια να αξιοποιηθούν από την αστυνομία. Στις 11 το βράδυ κοιμήθηκα και στη μία άκουσα θόρυβο στον κάτω όροφο. Η σύζυγός μου κατέβηκε τη σκάλα και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο μ’ ένα διαρρήκτη. Η «παρουσία μας» τον εξανάγκασε να φύγει, ευτυχώς για όλους μας. Εμαθα ότι οι διαρρήξεις στην περιοχή είναι καθημερινή υπόθεση και ότι όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η αστυνομία δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει τους παραβάτες, έχει μετατραπεί σε διακοσμητικό στοιχείο.

Την Κυριακή, 13/5, διάβασα τη συνέντευξη του κ. Τόσκα στην «Καθημερινή» και ανατρίχιασα. Ο άνθρωπος, μετά τρία χρόνια στην εξουσία, άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι συμβαίνει γύρω του! Σταχυολογώ μερικές από τις φαιδρότητες που αναφέρει: Στον Εβρο, όπου έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η είσοδος λαθρομεταναστών, «χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αεροπλάνα της αστυνομίας»! Ακουσον άκουσον, αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «επενέβη η αστυνομία στο προαύλιο προκειμένου να διώξει μικροεμπόρους ναρκωτικών». Αυτό αποτελεί, κ. Τόσκα, διατάραξη της κοινής ησυχίας, θα βρείτε τον μπελά σας.

«Υπάρχει παραβατικότητα και η ΕΛ.ΑΣ. θα αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της…». Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε.  «Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων θέλει την παρουσία της αστυνομίας». Αναφέρεται στα Εξάρχεια, όπου μέχρι τώρα οι συνθήκες ήταν ανώριμες. Το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να πάει μέχρις εκεί να πιει τον καφέ του, όπως είχε πάει και ο αλήστου μνήμης Βαρουφάκης.

Αποστολος Γεωργοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή