«Ακίνητοι όλοι! Κρατάω το ρεύμα»

«Ακίνητοι όλοι! Κρατάω το ρεύμα»

Κύριε διευθυντά

Το πρόσφατο διαφημιστικό φιλμ του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, «Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη», έφερε στη μνήμη μου ένα ηχηρό περιστατικό στη Ν.Υ. πριν από 20-25 χρόνια.

Ενας καταδιωκόμενος βαρυποινίτης, αφού κατάφερε να ανέβει σε μία σιδηροκολώνα μεταφοράς ρεύματος, απείλησε τους αστυνομικούς που ανέβηκαν για να τον συλλάβουν, με το χέρι του κοντά στο γυμνό καλώδιο, ότι… πιάνει το τριφασικό ρεύμα και γίνονται όλοι κάρβουνο! Αξίωσε δε και ήρθαν επιτόπου ο διοικητής της Αστυνομίας και ο δήμαρχος Ν.Υ. για να διαπραγματευτεί μαζί τους τους όρους παράδοσής του. Στο μεταξύ, έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα, του εκτόξευσαν νερό με πυροσβεστική αντλία και τον μάζεψαν σε δίχτυ ασφαλείας. Τηρουμένων βέβαια των αναλογιών, ο ανώριμος και εγωκεντρικός πρωθυπουργός μας, θιασώτης των Μαρξ – Τσε – Τσάβες – Πούτιν, εμφανίσθηκε ως επαναστάτης και ανένδοτος αναμορφωτής της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης! Στην πρώτη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, άρχισε τονίζοντας την πρώτη φράση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου «Ενα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη…» και μίλησε για την «Ελλάδα πειραματόζωο», για τη θυσία της Ιφιγένειας κ.λπ.

Στην πανηγυρική εκδήλωση του «Ιδρύματος Κλίντον» για επενδύσεις στην Ελλάδα, στη Ν.Υ. (σκόπιμα χωρίς διερμηνέα, για να αποδοθούν στη γλώσσα η έλλειψη επιχειρημάτων και οι γκάφες του), δήλωνε αλαζονικά ότι «η δημοκρατία θα περάσει στην Ευρώπη από την Ελλάδα», ενώ ο Κλίντον μόλις συγκρατούσε τα γέλια του!

Χώρια οι μεγαλοστομίες του, για σχίσιμο των μνημονίων κ.λπ., που έχουν στοιχίσει στη χώρα 100-200 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα. Τώρα, πώς γίνεται η χώρα να οδηγείται στο χάος, από ανερχόμενο πρωθυπουργό –ισότιμο μάλιστα των ηγετών της οικουμένης– αυτό το ξέρει μόνον ο ίδιος.

Εχει βέβαια προηγηθεί ο λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου με τις Οβίδιες μεταστροφές του: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «λυκοφωλιές», «έξω οι βάσεις του θανάτου» κ.λπ. Χαρακτηριστικά, ξήλωσε τον Φωτήλα, υπουργό Εξωτερικών, την ώρα που επέστρεφε αεροπορικώς στην Ελλάδα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν ισχύει η υπογραφή του. Τότε, ο Γκένσερ είπε, «μην παρεξηγείτε την Ελλάδα, βρίσκεται στο στάδιο της εφηβείας της». Αυτή η δύσμοιρη Ελλάδα, των Ελλήνων «παίδες αεί», δεν εννοεί να ωριμάσει. Οι ανώριμοι και άκριτοι ψηφοφόροι του Τσίπρα τον ανέδειξαν πρωθυπουργό για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του Ανδρέα Παπανδρέου. Και με το θράσος του, «Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη»!

Γρηγορης Γ. Βαρελας, Οικονομολόγος, απόφοιτος Ινστιτούτου ΕDI της World Bank, Θρακομακεδόνες Αττικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή