Μια ροκ «παράσταση» καθ’ οδόν προς Μέγαρο

Μια ροκ «παράσταση» καθ’ οδόν προς Μέγαρο

Κύριε διευθυντά

Στις 23 Ιουνίου, έχοντας εισιτήρια για το Μέγαρο Μουσικής φθάσαμε Αμπελοκήπους, όπου η Αστυνομία είχε κλείσει τη Βασ. Σοφίας, λόγω Μαραθωνίου στο κέντρο της πόλης. Αναγκαστική πορεία από Αλεξάνδρας και στροφή στην Παναγή Κυριακού, μπροστά από το μαιευτήριο «Ελενα» προς το Μέγαρο, υπό τη βροχή του Ιουνίου, στις 20.40. Η ουρά των αυτοκινήτων μεγάλη, συμφόρηση και βραδυπορία. Πλησιάζοντας αργά στην Γέλωνος, υπήρχε αστυνομικός που έκλεινε την κατεύθυνση προς Κόκκαλη, όπου και το parking του Μεγάρου. Από απόσταση 15 μέτρων, βλέπαμε κάποια αυτοκίνητα να περνούν προς Κόκκαλη, με την άδεια του αστυνομικού οργάνου.

Σε ελάχιστα λεπτά, πλησιάζοντας λίγο ακόμη κανείς δεν μπορούσε να στρίψει στην Κόκκαλη.

Βγήκα από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκα προς τον αστυνομικό, του έδειξα τα εισιτήρια για το Μέγαρο και ρώτησα γιατί δεν μας επιτρέπει να διασχίσουμε τα 30 τόσα μέτρα από τη γωνία μέχρι το parking. Η απάντησή του ήταν ότι έχει τέτοιες εντολές να μην αφήνει κανέναν να περάσει – μολονότι είχε ήδη αφήσει άλλους να περάσουν λίγο πριν. Στις διαμαρτυρίες μου για το παράλογο της εντολής, μου είπε να κάνω τα παράπονά μου στη διεύθυνση της Αστυνομίας στη Δεληγιάννη, αριθμό τάδε!

Νευριασμένος είπα ότι αυτό είναι εντελώς παράλογο, αλλά η απάντηση ήρθε από άλλο άτομο με πολιτικά, δίπλα από τον αστυνομικό, προφανώς συνάδελφό του: «Επρεπε να σας είχαν μπουζουριάσει». Απειλή της εξουσίας προς διαμαρτυρόμενους πολίτες; Η μόνη λύση ήταν να βρω παρακείμενο parking. Πεζή πλέον, μετά πέντε λεπτά, έφθασα πάλι στη γωνία Γέλωνος και Κυριακού, 20.55 πλέον, όπου το σκηνικό είχε πάλι αλλάξει. Επιτρέπονταν αυτοκίνητα για το parking του Μεγάρου! Στις διαμαρτυρίες μου γιατί δεν μας άφησε λίγα λεπτά πριν να περάσουμε, απάντησε ότι τώρα είχε την εντολή.

Η ώρα ήταν 21.00, η παράσταση άρχιζε, μπήκαμε στο Μέγαρο, όπου μας είπαν ότι η έναρξη θα γινόταν στις 21.20, λόγω του αγώνα στο κέντρο. Επειδή το ιδιωτικό parking έκλεινε στις 23.00, έτρεξα, πήρα το αυτοκίνητο από το ιδιωτικό και το έφερα ταλαιπωρημένος και με τη βροχή στο parking του Μεγάρου! Αναρωτιέται κανείς πόσες διαφορετικές εντολές πήρε ο αστυνομικός και πόση κοινή λογική χρεαζόταν να μας επιτρέψει να πάμε στο Μέγαρο, αφού του είχαμε δείξει τα εισιτήριά μας και αφού δεν εμποδίζαμε τον αγώνα, που ήδη είχε τελειώσει!!

Δημητρης Γεωργαντας Χειρουργός Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή