Οχι φιέστα «πάνω» στα καμένα

Οχι φιέστα «πάνω» στα καμένα

Κύριε διευθυντά

Ελπίζω να το έχει σκεφθεί ήδη ο κ. Τσίπρας. Οτι δηλαδή θα πρέπει να καταργήσει οπωσδήποτε όλα αυτά τα –παράνομα– επιδόματα κτλ. που έχει υποσχεθεί για τον Σεπτέμβριο και να δώσει όλο, και λέω όλο, το σχετικό ποσό –αφού μας πει πόσο είναι αυτό– για αποζημιώσεις και ανακατασκευές στις καταστραφείσες περιοχές της Αττικής. Και βέβαια «κομμένη» η φιέστα στις 20 Αυγούστου.

Αλέξανδρος Μπεζης Κηφισιά

Περί τρομοκρατών και Χο Τσι Μινχ

Κύριε διευθυντά

Διαβάζουμε τον Τάκη Θεοδωρόπουλο πάντα. Για το εύρος των γνώσεων και τον πλουραλισμό των θεμάτων που ασχολείται. Επίσης και βιβλία του, όπως το πολύ καλό «Βερονάλ» για τον περίφημο φιλόλογο Συκουτρή. Αλλά στο άρθρο του «Από τον Οτσαλάν στις Πρέσπες» στις 19 Ιουλίου, μας μπέρδεψε.

Στην αρχή του άρθρου γράφει «…σε ένα κείμενο συμπαράστασης στον Κούρδο μαοϊκό τρομοκράτη», αναφερόμενος στον Οτσαλάν. Γνωρίζουμε ότι ο έγκλειστος του τουρκικού καθεστώτος, στην απομόνωση του νησιού Ιμραλί, αποτελεί τον ήρωα του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία. Αντίστοιχα τρομοκράτες χαρακτηρίζοντο οι δικοί μας ήρωες του 1821, από τον οθωμανικό ζυγό και την Ιερά Συμμαχία της τότε Ευρώπης, στην αρχή του αγώνα. Ομοίως τρομοκράτης ήταν για το σκληρό απαρτχάιντ της Νοτίου Αμερικής απελευθερωτής των μαύρων της χώρας, Νέλσον Μαντέλα.

Πιο κάτω ο αρθρογράφος αναφέρει: «Η γενιά μας, έλεγα, έχει υπερασπιστεί πολλούς εγκληματίες… Από τους Βιέτ Κονγκ – στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι χειροκρότησα και εγώ τον Χο Τσι Μινχ…». Ασφαλώς ξέρει την ιστορία ο κ. Θεοδωρόπουλος. Απλώς θυμίζουμε ότι ο Χο Τσι Μινχ ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον λαό του Βιετνάμ και ταπείνωσε δύο αυτοκρατορίες. Πρώτα τη Γαλλία στο Ντιέν Μπιεν Φου και αργότερα τις ΗΠΑ, νικώντας τες, παρά την τρομακτική τους υπεροπλία. Πολεμούσαν για την ελευθερία του λαού τους και προς τιμήν του, η πρώην Σαϊγκόν μετονομάστηκε σε πόλη Χο Τσι Μινχ.

Ισως ο χαρακτηρισμός εγκληματίας αδικεί κατάφωρα αυτόν τον ήρωα και ηγέτη.

Δημήτρης Γεωργαντάς Χειρουργός Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή