Η κοσμοπλημμύρα και το «Ερχεται» 

Η κοσμοπλημμύρα και το «Ερχεται» 

Κύριε διευθυντά

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι το κλίμα των ημερών, με την τραγωδία απώλειας δεκάδων συμπολιτών μας, επιβάλλει την αποχή από πολιτικές εκτιμήσεις και αντιπαραθέσεις και μάλιστα για παρελθόντα γεγονότα. Ομως, σε πρόσφατο κείμενό του, ο επί του Τύπου σύμβουλος του πρωθυπουργού, αρθρογραφώντας στο κομματικό έντυπο και αναφερόμενος στην επέτειο της 24ης Ιουλίου 1974, γράφει: «Μια έκρηξη από φως … με εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους να αγκαλιάζουν –εννοεί μεταφορικά– το Χαρίλαο, το Λεωνίδα, τον Ανδρέα, τον Καραμανλή (ο συγγραφέας του άρθρου κατατάσσει τους παραπάνω κατά την ανωτέρω σειρά!!) – …η ημέρα που σκόρπισε το σκοτάδι της εμφύλιας δεξιάς για να φτάσουμε στο κλίμα που σήμερα βιώνουμε» κ.λπ., κ.λπ.

Κατόπιν των παραπάνω, θα μου επιτραπεί να σημειώσω ότι επειδή όλοι οι Ελληνες, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, ζήσαμε την ανεπανάληπτη νύχτα της 24ης Ιουλίου 1974, αρνούμεθα να υποκύψουμε σε αυτή τη χονδροειδή παραποίηση και στρέβλωση των γεγονότων της ημέρας εκείνης.   Το μυριόστομο «Ερχεται» των εκατομμυρίων που υποδέχθηκαν τον Εθνάρχη, δεν αφορούσε κανένα Χαρίλαο, Λεωνίδα ή Ανδρέα. Αφορούσε αποκλειστικά και μόνον τον άνδρα εκείνο που ο ελληνικός λαός εναπόθεσε στα στιβαρά χέρια του τη σωτηρία της χώρας και της δημοκρατίας. Αφορούσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και αυτός δεν διέψευσε τις προσδοκίες του.

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή