«Αν ήμουν επενδυτής κι άκουγα Τσίπρα…»

«Αν ήμουν επενδυτής κι άκουγα Τσίπρα…»

Κύριε διευθυντά

Αν ήμουν επενδυτής και είχα την υπομονή να παρακολουθήσω την ομιλία και τη συνέντευξη του κυρίου πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ένα συμπέρασμα θα έβγαζα, το οποίο δυστυχώς κανείς δεν επεσήμανε ούτε ρώτησε:

Το συμπέρασμα που θα έβγαζα είναι ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να αρνηθεί την προληπτική γραμμή στήριξης και τη λεγόμενη από αυτόν «καθαρή έξοδο» για έναν και μόνο λόγο: για να μπορεί να παραδώσει δηλαδή και πάλι τη χώρα στα νύχια των συνδικαλιστών, που είναι η ψυχή και η φιλοσοφία του κόμματός του.

Για τον λόγο αυτό, το μόνο ουσιαστικό που εξήγγειλε είναι η υποχρεωτική επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, που ως γνωστόν αποτελούν το εργαλείο εκβιασμού κυβέρνησης και εργοδοτών, από τους συνδικαλιστές, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό και με την καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος της απεργίας είναι η κύρια αιτία του κλεισίματος των περισσοτέρων επιχειρήσεων και της χρεοκοπίας της χώρας. Τρανή απόδειξη, η πρόσφατη προκλητική απεργία της ΠΝΟ μέσα στην τουριστική περίοδο και η ανοχή και υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντί της.

Αν λοιπόν ήμουν υποψήφιος επενδυτής, θα ήμουν τρελός να επενδύσω σε μια χώρα όπου οι όποιες επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπέγραφα με το προσωπικό που θα προσλάμβανα, και τα σχέδια που θα έκανα για την επιχείρησή μου, θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν από τους συνδικαλιστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να μου επιβάλουν τους όρους και τους μισθούς που αυτοί θέλουν, και σε κάθε περίπτωση με μία απεργία που θα κήρυτταν θα μπορούσαν να με εκβιάζουν και να κλείσουν την επιχείρησή μου, αφού δεν θα είχα ούτε το δικαίωμα της ανταπεργίας ούτε κάποια νομική προστασία.  Αν είχα επομένως σκοπό να επενδύσω στην Ελλάδα, μετά την ομιλία του κυρίου Τσίπρα, θα πρέπει να το ξεχάσω, δυστυχώς και για μένα αλλά περισσότερο και για την Ελλάδα. 

Για το θέμα αυτό αναμένω τι θα εξαγγείλει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης για να προστατέψει, εκτός από τα επιχειρηματικά μου δικαιώματα, και το δικαίωμα της εργασίας των εργαζομένων που θα προσλάβω, αν αυτός γίνει κυβέρνηση.

Ιωαννης Γ. Κουλουρης, Δρ μηχ/γος ηλ/γος ΕΜΠ, Ιλιον

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή