Παιδεία, κριτική και οι προτάσεις

Παιδεία, κριτική και οι προτάσεις

Κύριε διευθυντά

Πάλι με εξέπληξε ο κ. Χρ. Γιανναράς με την επιφυλλίδα του στην «Κ» της 23/9, στην οποία αναφέρει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία αντιπρόταση για την Παιδεία».

Ως απλός δημοκρατικός πολίτης παρακολουθώντας τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων έχω ενημερωθεί ότι οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη για την Παιδεία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κατάργηση των νόμων για την Παιδεία που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση, επαναφορά ελαφρώς βελτιωμένου του νόμου, γνωστού ως νόμου Διαμαντοπούλου, δημιουργία ενός πρότυπου δημόσιου σχολείου σε κάθε περιφέρεια της χώρας, δικαίωμα φοίτησης σε δημόσιο πανεπιστήμιο μόνον σε όσους έχουν επιτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις βαθμό τουλάχιστον 10, απελευθέρωση των σχολείων από την τυραννία των καταληψιών, των αναρχικών και των κουκουλοφόρων, σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή και ίδρυση ξενόγλωσσων σχολών στα πανεπιστήμιά μας.

Ενδέχεται ορισμένοι να διαφωνούν με τις προτάσεις, όμως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας καλόπιστος αναγνώστης μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι αυτές δεν αποτελούν «αντιπρόταση για την Παιδεία». Γνωρίζει ο κ. Γιανναράς άλλον αρχηγό κόμματος, τουλάχιστον μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που να έχει εξαγγείλει προεκλογικώς τόσο λεπτομερείς και τόσο προοδευτικές προτάσεις για την Παιδεία; Αν το γνωρίζει, ας μας το πει. Ομως ο κ. Γιανναράς γράφει και ότι (ο κ. Μητσοτάκης) «ούτε τολμάει να ψελλίσει ποιον, τελευταία στιγμή, θα ορίσει υπουργό». Είναι γνωστό ότι το Σύνταγμά μας ορίζει ότι οι πολίτες αυτής της χώρας, που έχουν δικαίωμα ψήφου, εκλέγουν τον πρωθυπουργό και τον εξουσιοδοτούν να επιλέξει τους υπουργούς του και να κυβερνήσει, αφού λάβει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπήρξε μεταπολεμικώς αρχηγός κόμματος που να έχει καταθέσει προεκλογικώς τον κατάλογο των μελών του μελλοντικού υπουργικού του συμβουλίου.

Θεοδοσιος Δοσιος, Θωρακοχειρουργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή