Η αξιοπρέπειά μας και ο κ. Χορστ Ζεεχόφερ

Η αξιοπρέπειά μας και ο κ. Χορστ Ζεεχόφερ

Κύριε διευθυντά

Ανέγνωσα τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Βαυαρίας, νυν υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας,  Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος σε προεκλογική συγκέντρωση οπαδών του στο Μόναχο, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία, δήλωσε:  «Θα ήταν καλύτερα και για τους Ελληνες, εάν οι Βαυαροί είχαν μείνει να κυβερνήσουν περισσότερα χρόνια τους Ελληνες». Γιατί απλώς περισσότερα, εγώ θα έλεγα μέχρι σήμερα. Ετσι κι αλλιώς είναι κοινό μυστικό ότι στις μέρες μας, η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τις γερμανικές και όχι μόνο βαυαρικές επιθυμίες.

Η Βαυαρία υπήρξε προπύργιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών έχουν χαραχθεί στο πάνθεο των ζωγράφων, γλυπτών και αρχιτεκτόνων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Δεν είναι μάλιστα και λίγα τα κτίρια που κοσμούν σήμερα την πόλη των Αθηνών, που φέρουν δικές τους υπογραφές και για τα οποία η Αθήνα τρέφει πραγματικά αισθήματα ευγνωμοσύνης προς αυτούς τους δημιουργούς του πνεύματος και της τέχνης.

Εμείς δε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενθυμούμαστε με πόση αγάπη οι κάτοικοι του Μονάχου και της Γερμανίας γενικότερα είχαν αγκαλιάσει τους Ελληνες του αντιδικτατορικού αγώνα, όπως για παράδειγμα τους αείμνηστους Παύλο Μπακογιάννη και Γεώργιο – Αλέξανδρο Μαγκάκη, προσφέροντάς τους κάθε δυνατή υποστήριξη.

Οπως όμως σε κάθε κήπο, δίπλα στα φυτά και στα λαχανικά φυτρώνουν αναπόφευκτα και τσουκνίδες, έτσι και στην περίπτωσή μας ο κ. Ζεεχόφερ πρωτοτυπεί και πάλι με τις πολιτικές συμβουλές του. Μόνο ας προσέξει λίγο, γιατί αν πριν από μερικά χρόνια ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε πει το περιβόητο «Go back Mrs Merkel», το οποίο ανακάλεσε αργότερα η φράση «Go back Mr Seehofer», αυτό δεν θα είχε απλώς συμβολικό νόημα. Οι Ελληνες έχουν πολλά ελαττώματα, αλλά πάνω από όλα δεν ξεχνάνε αυτούς, αυτούς που τους προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.

Στυλιανός Παπαγεωργίου – Γονατας, Δικηγόρος – Αν. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου ΔΠΘ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή