ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

«Μην ξεχνούν, υπάρχει και το Αγιο Πνεύμα»

«Μην ξεχνούν, υπάρχει και το Αγιο Πνεύμα»

Κύριε διευθυντά
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η πλέον ανίκανη κυβέρνηση όλων των εποχών, όμως στην επικοινωνιακή τακτική αποπροσανατολισμού και υποτίμησης της νοημοσύνης μας παίρνει άριστα. Πρόσφατο παράδειγμα το, κατά τα άλλα απόλυτα αναγκαίο,  άνοιγμα του συνταγματικού, το οποίο όμως άρχισε με το χρόνιο εκκλησιαστικό θέμα.

Στα εκατοντάδες άρθρα που έχω γράψει μέχρι σήμερα απέφυγα, από λόγους θρησκευτικής μου συνείδησης,  να θίξω αυτό το θέμα, και ούτε τώρα θα το έκανα, εάν δυστυχώς η στάση τόσο του κυρίου πρωθυπουργού όσο δυστυχώς και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τόσο προκλητικές και κατά τη γνώμη μου αντίθετες με τη θρησκευτική συνείδηση ολόκληρου του θρησκευόμενου ελληνικού λαού. Ο κ. πρωθυπουργός θέλησε προφανώς να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τη μειοδοσία που ετοιμάζεται να κάνει στο θέμα των Σκοπίων, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στη συμφωνία που υπέγραψε, αλλά στο γεγονός ότι τα Σκόπια  παραποιούν και αυτή ακόμα τη συμφωνία , όπως παραδέχθηκε και ο αρχιτέκτονάς της  κ. Νίκος Κοτζιάς και επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και όμως για την παραποίηση αυτή ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης (εννοώντας προφανώς τον κ. πρωθυπουργό), η οποία καθόλου δεν αντέδρασε και φοβάμαι ότι αυτή την παραποιημένη συμφωνία ( η οποία ούτως ή άλλως είναι απαράδεκτη) θα φέρει για έγκριση στη Βουλή, καλυπτόμενος από τον αναβρασμό που θα υπάρχει για το εκκλησιαστικό θέμα.

Οσο για τον Μακαριώτατο, παρά τον σεβασμό που οφείλω να του έχω, θέλω να τονίσω ότι με τη στάση του απογοήτευσε όχι μόνο εμένα με την ιδιότητά μου του απλού ορθόδοξου χριστιανού, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική  Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία καθόλου δεν ρωτήθηκε για τα όσα συμφώνησε, ή έστω προσυμφώνησε. Γιατί, όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζουν και αυτός και οι υπόλοιποι  άγιοι πατέρες της ιεραρχίας, και διδάσκουν και οι ίδιοι ερμηνεύοντας το Ευαγγέλιο, η Εκκλησία δεν αποτελείται μόνον από τους ιερωμένους, αλλά κυρίως από τα εκατομμύρια των πιστών της, τα οποία στην περίπτωση αυτή αγνοήθηκαν  παντελώς,  γεγονός που δυστυχώς έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της δήλωσης αλλαγής φύλου και άλλες προκλητικές ενέργειες της άθεης κυβέρνησης που έχουμε.

Θέλω να πιστεύω  ότι κατά τη σύνοδο της ιεραρχίας το Αγιο Πνεύμα θα τους φωτίσει και θα αποκηρύξουν ομόφωνα τη συμφωνία αυτή, ώστε να δοθεί άμεσα ένα τέλος στο θέμα αυτό και  να στραφεί ο λαός στα σοβαρά εθνικά και άλλα θέματα που τον απασχολούν, γιατί το εκκλησιαστικό μπορεί να είναι σοβαρό αλλά δεν είναι τόσο επείγον.

Ιωάννης Γ. Κουλουρης, Δρ Μηχ/γος – ηλ/γος ΕΜΠ, Ιλιον