Εκ νέου επίκληση του Αγίου Πνεύματος

Εκ νέου επίκληση του Αγίου Πνεύματος

Κύριε διευθυντά

Στην τελευταία μου επιστολή που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην «Καθημερινή» υποστήριζα ότι το Εκκλησιαστικό ανακινήθηκε από τον κ. Τσίπρα με μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το σκοπιανό θέμα, ώστε μέσα στον αναβρασμό που θα προκληθεί να μπορέσει να περάσει λάθρα την προδοτική συμφωνία που υπέγραψε. Γιατί αυτή είναι η υποχρέωση που έχει αναλάβει προς όσους ξένους τον στηρίζουν και, παρά τις αυταπάτες του, δεν νομίζω ότι πίστευε ποτέ ότι θα περάσει το εκκλησιαστικό θέμα.

Είχα μάλιστα εκφράσει την ελπίδα μου ότι το Αγιο Πνεύμα θα φώτιζε τους ιεράρχες ώστε να καταργήσουν τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο εν τη γενέσει της, πράγμα που ευτυχώς έγινε. Ομως ο στόχος της ανακίνησης του Εκκλησιαστικού πέτυχε και κανείς δεν ασχολείται σήμερα με το Σκοπιανό, το οποίο κάποια στιγμή μέσα στον αναβρασμό θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή και μάλιστα παραποιημένο προς όφελος των Σκοπίων. Και,  επειδή το Εκκλησιαστικό από μόνο του δεν φαίνεται να του αρκεί, προσέθεσε και τη σαπουνόφουσκα  με τις 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, ώστε η σύγχυση να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και το Σκοπιανό να φύγει εντελώς από την επικαιρότητα.

Δυστυχώς στο δόλωμα «τσίμπησε» όλη η αντιπολίτευση, που ξέχασε και αυτή το Σκοπιανό και ασχολείται με τα ανωτέρω θέματα.

Για τον λόγο αυτόν θα επικαλεστώ και πάλι τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, για να φωτίσει τους βουλευτές, ώστε όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή να την καταψηφίσουν. Και δεν απευθύνομαι φυσικά στους συριζαίους, γιατί αυτοί είναι άθεοι, αλλά στους χριστιανούς, και κυρίως στους καιροσκόπους περιφερόμενους βουλευτές άλλων κομμάτων, που είναι χριστιανοί και έχουν προδώσει τα ιερά και όσια της συνείδησής τους για να εξασφαλίσουν μια υπουργική καρέκλα ή μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι εάν δεν φωτιστούν οι ίδιοι, θα φωτιστούν οπωσδήποτε οι εκλογείς, που θα τους περιποιηθούν κατάλληλα στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Οσο για το Ποτάμι, που δηλώνει ότι θα ψηφίσει και αυτό τη συμφωνία, έχει ήδη μεταβληθεί σε ξεροπόταμο και εάν τελικά ψηφίσει και τη συμφωνία θα εξαφανιστεί τελείως από τον χάρτη.

Τέλος, στο θέμα αυτό θέλω να παρατηρήσω την υποτονική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ τη συμφωνία, δεν δηλώνει όμως κατηγορηματικά ότι θα την καταργήσει όταν έρθει στην κυβέρνηση, εάν φυσικά αυτή έχει ήδη περάσει από τη σημερινή Βουλή, και  ούτε την προσβάλει ενώπιον των αρμοδίων διεθνών οργάνων, καθόσον υπογράφτηκε παράνομα και είναι προϊόν εξαπάτησης και του ελληνικού και του σκοπιανού λαού.  Ακολουθεί δηλαδή την τακτική του κυρίου Καμμένου, που το παίζει «τζάμπα μάγκας» στο θέμα αυτό, όπως και σε πολλά άλλα εθνικά θέματα.

Στο σημείο αυτό επιθυμώ να τονίσω ότι δεν έχω καμία αντίρρηση να μπουν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια, όχι όμως μονομερώς εις βάρος του έθνους μας.

Ιωαννης Γ. Κουλουρης, Δρ Μηχ/γος Ηλ/γος ΕΜΠ, Ιλιον, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή