Περί Ισραήλ και Παλαιστινίων

Περί Ισραήλ και Παλαιστινίων

Κύριε διευθυντά

Επιστολή του χειρουργού κ. Δημ. Γεωργαντά στο φύλλο της 20/2/2019 της «Καθημερινής» αναδεικνύει την ποιότητα των σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου στο Ισραήλ και παραθέτει στατιστικά στοιχεία που εξηγούν γιατί πολλοί νέοι πάνε στη χώρα αυτήν για να σπουδάσουν, κλείνει δε το σημείωμά του με μια μικρή ένσταση που σχετίζεται με τη μη αναγνώριση από το Ισραήλ ανεξαρτήτου παλαιστινιακού κράτους. Πολλοί εξ ημών αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε το λιλιπούτειο μέγεθος της χώρας αυτής, ίσης σχεδόν έκτασης με τη δική μας Πελοπόννησο, καθώς και τη νοοτροπία των κατοίκων της να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητά τους λες και συνορεύουν προς Βορράν με το Λιχτενστάιν, προς Νότον με την Ελβετία και προς Ανατολάς με το Πριγκιπάτο του Μονακό. Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ περιβάλλεται από υπερπολλαπλάσιους εχθρούς που διακηρύττουν ανοικτά και εις επήκοον της ανθρωπότητος (πολιτισμένης και μη) την πρόθεσή τους (βλέπε Ιράν) να το εξαφανίσουν από προσώπου γης μέσω μιας νέας γενοκτονίας.

Φοβούμαι ότι η μέχρι σήμερον συμπεριφορά των Παλαιστινίων δεν βοηθάει στη λύση της δημιουργίας ενός ακόμη εχθρικού προς το Ισραήλ κράτους, εντός μάλιστα της ισραηλινής επικράτειας και γι’ αυτό η λύση αυτή έχει ατονήσει τελευταία. Κατά τη γνώμη του γράφοντος, μία θα μπορούσε να είναι η λύση. Η σημερινή Ιορδανία, πρώην Υπεριορδανία, πρώην Παλαιστίνη, είναι ονομασία βγαλμένη από το χαλκείον των Αραβιστών του Foreign Office, θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί σε Παλαιστίνη, μια και σήμερα ο πληθυσμός της είναι κατά 70% Αραβες Παλαιστίνιοι (του υπολοίπου 30% αποτελουμένου από χασεμίτες Αραβες, οι οποίοι και διοικούν τη χώρα με τον χασεμίτη βασιλιά τους επίσης βγαλμένο από το υπουργείο Εξωτερικών της πάλαι ποτέ κραταιάς Βρετανίας). Σημειωτέον ότι τα εδάφη της σημερινής Ιορδανίας είναι τετραπλάσια αυτών του Ισραήλ.

Ετσι, θα ζήσουν οι Παλαιστίνιοι καλά και εμείς καλύτερα, μια και θα έχει λυθεί ένα από τα πιο ακανθώδη προβλήματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Ι. Ιωσηφ, Πόρτο Ράφτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή