Ο –αλί– σαρωτικός υπουργός Παιδείας

Ο –αλί– σαρωτικός υπουργός Παιδείας

Κύριε διευθυντά

Είναι εκνευριστικός ο προχειρολόγος  καταστρεπτικός υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, φερέφωνο, εκφραστής και υποχείριο της αντιμορφωτικής  πολιτικής του εχθρού της αριστείας, Τσίπρα. Ανατρέπει κάθε τόσο τις Πανελλήνιες, τον τρόπο εισόδου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκαλώντας επιβάρυνση ανασφάλειας και αχρείαστα άγχη σε μαθητές και γονείς. Μεταφέρει αντιπαιδαγωγικά την έναρξη μαθημάτων στις 9 πρωί, αχρηστεύοντας παραγωγικό χρόνο σπουδής και ανατρέποντας το οικογενειακό πρόγραμμα, χωρίς λόγο.

Μετέβαλε ουσιαστικά με ιδεολογική και κομματική κατεύθυνση την Παιδεία γενικώς, την ιστορία, εθνικές παραδόσεις και αξίες. Διέγραψε ή ανέτρεψε την ιστορική αλήθεια, κατά το δοκούν. Στηριζόμενος σε κομματικές επιτροπές μεταβάλλει την ύλη μαθημάτων και διδακτικά βιβλία. Ευνόησε και επέτρεψε την αποφυγή αξιολόγησης εκπαιδευτικών εις βάρος της αναβάθμισης της Παιδείας. 

Ενοποιεί ασυλλόγιστα μορφωτικά και οικονομικά αντιδεοντολογικά, ΑΕΙ και ΤΕΙ, παραβλέποντας τα αποτελέσματα του απαραίτητου επαγγελματικού προσανατολισμού, αγνοώντας τις συνήθεις και μελλοντικές ανάγκες της αγοράς και ιδιαιτέρως της ελληνικής. Αυξάνει υπερβολικά τον αριθμό σχολών και ειδικοτήτων, χωρίς την απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης υποδομής, επιστημονικού προσωπικού, εργαστηριακού και επιστημονικού εξοπλισμού, χώρων για τη στέγαση και κυρίως χωρίς τη διακρίβωση των αναγκών αγοράς. Νομοθετεί τον σχεδόν διπλασιασμό αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, προετοιμάζοντας νέες στρατιές προσοντούχων ανέργων που εξαναγκάζονται να εκπατρίζονται.

Και ως Θρησκευμάτων, τα θαλάσσωσε και στο Εκκλησιαστικό! Τεράστιο και εξαιρετικά επείγον το χωρίς εκπτώσεις άμεσα διορθωτικό έργο της επόμενης μέρας!

Δημ. Γ. Σμυρλης, Συντ/χος Λυκειάρχης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή