Ο φόβος στην πόλη και οι υποψήφιοι

Ο φόβος στην πόλη και οι υποψήφιοι

Κύριε διευθυντά

Στις 14/5/2019 και ώρα 17.30 παραβρεθήκαμε στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου με θέμα «Κολωνάκι και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Mία δύσκολη σχέση». Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, Π. Γερουλάνος, Ν. Ηλιόπουλος και Ν. Σοφιανός. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας και οι τέσσερις υποψήφιοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Μέχρι τις 18.00 η αίθουσα είχε γεμίσει με ενδιαφερόμενους πολίτες μεταξύ των οποίων και αρκετοί ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής (η ποιήτρια κ. Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ εμφανίσθηκε υποβασταζόμενη), καθώς και αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που μοίραζαν τα φυλλάδιά τους. Κάποια στιγμή εν μέσω μιας γενικότερης αναστάτωσης η πρόεδρος της Κίνησης μας ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι δεν θα εμφανίζονταν, αλλά αντίθετα θα τους εκπροσωπούσαν τρεις κύριοι και μία κυρία.

Αφού έλαβαν θέσεις στο πάνελ, οι εκπρόσωποι άρχισαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας να λογομαχούν για το ποιος εκ των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων είχε αποφασίσει πρώτος να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση συμπαρασύροντας και τους άλλους τρεις. Τελικά από τα συμφραζόμενα, το αποσβολωμένο κοινό διαπίστωσε ότι ο λόγος της απουσίας των υποψηφίων ήταν ότι φοβήθηκαν να κυκλοφορήσουν στην πόλη για την οποία θέτουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν δήμαρχοι, καθώς στις 19.00 προγραμματιζόταν στα Προπύλαια εκδήλωση συμπαράστασης  στον Κουφοντίνα. Κάποιοι από το κοινό άρχισαν να αποχωρούν αποδοκιμάζοντας. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο ένας εκ των υποψηφίων είχε δηλώσει πρόσφατα σε επίσκεψη στα Εξάρχεια ότι τους αναρχικούς «τους έχει γραμμένους», ο άλλος δηλώνει ότι ως δήμαρχος σκοπεύει να ανοίξει το γραφείο του «στον δρόμο» και ο τρίτος βρισκόταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του,  λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης δύο τετράγωνα μακριά από το Πνευματικό Κέντρο, περιμένοντας να δει τι θα έκαναν οι υπόλοιποι.

Η είδηση της ημέρας; Ο μελλοντικός δήμαρχος της Αθήνας, όποιος εκ των τεσσάρων κι αν είναι αυτός, φοβάται να κυκλοφορήσει στην πόλη του.

Δεσποινα Βλαμη, Ιστορικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή