Οι τραγωδίες μας και η νάρκωσή τους

Οι τραγωδίες μας και η νάρκωσή τους

Κύριε διευθυντά

Τώρα που οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τη Ρένα Δούρου, αξίζει μία αναδρομή και μία σύγκριση γεγονότων. Τραγικές και οι δύο συμφορές που συνέβησαν σε Μάνδρα και Μάτι. Οι αιτίες πολλές. Από το άναρχο και χύμα κράτος με τις αλληλοσυγκρουόμενες υπηρεσίες, τις παρανομίες, τα αυθαίρετα, την πολυδιάσπαση ευθυνών και την έλλειψη συντονισμού. Πιθανόν η απελθούσα περιφερειάρχης να έχει μερίδιο ευθύνης. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έχει τον λόγο να το ερευνήσει.

Η αναδρομή θυμίζει τους νεκρούς από την πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007. Καμία παραίτηση. Επίσης, το ναυάγιο του «Σάμινα» το 2000 με την εκατόμβη. Ομοίως δεν είχε κανείς ευθιξία να αναλάβει ευθύνες παραιτούμενος. Αλλωστε παραίτηση κυβερνητικού στελέχους στη χώρα μας, είναι άγνωστη υπόθεση για οποιοδήποτε θέμα. Και φυσικά έπειτα από κάθε καταστροφή οι τότε διοικούντες ξαναζήτησαν την ψήφο του λαού και την έλαβαν.

Αρα δεν ισχύουν τα όσα έγραψε ο κύριος Τάκης Θεοδωρόπουλος την 1η Ιουνίου, στο άρθρο του «Για να ξεφύγουμε από την ταπείνωση».

«…Η κ. Δούρου κουβαλάει στην πλάτη της … Το γεγονός ότι ζητάει και πάλι την ψήφο μας … προσβάλλει την πολιτική ηθική. Η κ. Δούρου ταπείνωσε τη νοημοσύνη μας και τις ευαισθησίες μας».

Αλλωστε και τον Ανδρέα Πανανδρέου μετά το αθωωτικό 7-6 των δικαστών για την υπόθεση «Κοσκωτά», ο λαός τον ξανααθώωσε το 1993, όταν ξαναζήτησε την ψήφο του, εκλέγοντάς τον πρωθυπουργό. Για να μην ξεχνάμε.

Τέλος, θυμίζουμε τον ελληνικό εμφύλιο των δρόμων, όπως τον αποκαλεί ο ακαταπόνητος Ιαβέρης. Για τον Μολώχ της ασφάλτου, που μόνο τα χρόνια της μεταπολίτευσης οι νεκροί ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, χώρια τον πολλαπλάσιο αριθμό τραυματισμένων και παράλυτων. Συν την αιμορραγία εκατομμυρίων σε νοσήλια, αποζημιώσεις και συντάξεις. Κανείς δεν παραιτήθηκε, ούτε ζήτησε συγγνώμη για τη φρίκη των δρόμων. Και φυσικά ο κυρίαρχος λαός δεν συγκινείται από την καθημερινή και για δεκαετίες αναίτια απώλεια, κυρίως νέων.

Στις 23/4/2015 η φιλόξενη «Καθημερινή» δημοσίευσε την επιστολή μου «Παραίνεση προς υπουργό», πάλι με θέμα τα τροχαία. Ο ευαίσθητος και φίλος υπουργός Προστασίας του Πολίτη τότε, έστειλε την επιστολή μου στους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας. Δέχτηκα επιστολή από το εν λόγω τμήμα, που με ευχαριστούσαν για το ενδιαφέρον μου για τα τροχαία ατυχήματα και με διαβεβαίωναν ότι κάνουν τα καλύτερα για την ευαισθητοποίηση του κοινού και των οδηγών. Επεα πτερόεντα, δυστυχώς. Φρονώ πως μόνο ένας Ιαβέρης με υπουργικές αρμοδιότητες θα μπορούσε να καθαρίσει το άγος των τροχαίων ατυχημάτων.

Ακόμη και το αίσχος των σημάτων κυκλοφορίας που είναι κατεστραμμένα από τα αυτοκόλλητα και τα σπρέι σε όλη την επικράτεια, ουδείς φροντίζει να αποκατασταθούν. Μάθαμε μόνο μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς, για τα τροχαία ατυχήματα. Αυτό ανέλαβε και καθάρισε αρκετά από τα κατεστραμμένα σήματα.

Και μπράβο.

Δήμοι, Περιφέρειες και αρμόδιο υπουργείο, σε βαθιά νάρκωση.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή