Απόφοιτοι ανωτάτης σχολής προοδευτισμού

Απόφοιτοι ανωτάτης σχολής προοδευτισμού

Κύριε διευθυντά

Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω την επαναλαμβανόμενη φρασεολογία των κομμάτων της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) και των άλλων δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων όπως θέλουν να λέγονται.

Εχουμε πάθει πλύση εγκεφάλου τα τελευταία (40) χρόνια, μετά τη Μεταπολίτευση να ακούμε συνεχώς αυτή τη φρασεολογία (δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις). Με την πρόοδο και την εξέλιξη κανένας δεν είναι αντίθετος, όμως η εκμετάλλευση του προοδευτικού πολίτη ή κόμματος έχει παρεξηγηθεί και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το να είσαι συντηρητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι δημοκρατικός και το αντίθετο, το να εκφράζεσαι στον πολιτικό σου λόγο ως προοδευτικός και δημοκρατικός, δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι και ότι σου ανήκουν αυτές οι αρετές.

Συντηρητικοί χαρακτηρίζονται εκείνοι οι άνθρωποι που δεν ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (παράδοση, θρησκεία, οικογένεια, πατρίδα), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τολμούν τις μεγάλες αλλαγές και δεν επιδιώκουν την πρόοδο στη ζωή τους. Θα έλεγα ότι διακρίνονται από δημιουργικότητα, δεν είναι οπισθοδρομικοί, ανεξαρτήτως του αν πιστεύουν στη διατήρηση των δομών της κοινωνίας. Πρόοδος δεν είναι το άσυλο των πανεπιστημίων, η ανοχή σε εγκληματικά στοιχεία, οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, η μη ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, η ανοχή της αστυνομίας, όταν δέχεται επιθέσεις από αναρχικούς, η υποβάθμιση της παιδείας, η μη αξιολόγηση των καθηγητών, η κατάργηση της αριστείας, η ασυδοσία με τις άσκοπες πορείες στο κέντρο της Αθήνας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η εκμετάλλευση του όρου (προοδευτικός και δημοκρατικός) νομίζω ότι έχει σκοπό να διαχωρίσει τους Ελληνες σε καλούς και κακούς, σε δημοκράτες και μη, σε εμείς και εσείς. Αρκετά αυτή η υποκρισία και το δήθεν καλό πρόσωπο, που θέλουν να μας παρουσιάσουν. Η δημοκρατία δεν είναι δικό τους προνόμιο, ούτε η έννοια του προοδευτικού.

Γ. Κοντογιωργος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή