Για την κ. Γεννηματά και τον κ. Βενιζέλο

Για την κ. Γεννηματά και τον κ. Βενιζέλο

Κύριε διευθυντά

Παρακολουθώ στις ειδήσεις τα ερωτήματα και τις απαντήσεις που διατυπώνονται, σχετικά με την ενέργεια της κ. Φώφης Γεννηματά και την απομάκρυνση του κ. Ευ. Βενιζέλου. Το δικό μου το μυαλό πήγε αμέσως, ασυναίσθητα, σε ένα παιδικό παραμύθι, στο οποίο ο βασιλιάς έδωσε για λίγο τον θρόνο του στη βασίλισσα και εκείνη έσπευσε να τον εξαφανίσει. Για πολιτικούς λόγους φυσικά. Εκ των οποίων ο περισσότερον πολιτικός (και ολιγώτερον ηθικός) ήταν η διατήρηση του θρόνου. Το «ειδικόν βάρος» καθενός εκ των δύο «εναντίων» σε σπουδές, ευφυΐα, γνώσεις, ικανότητα, κρίση, αντίληψη, εκφορά λόγου και προσφορά έργου είναι προφανές και γνωστό σε όλους, δεν υπάρχει λόγος συνηγορίας υπέρ του ενός.

Η κ. Γεννηματά θα υποστεί στις εκλογές τις συνέπειες της αυθαιρεσίας της. Και μαζί με αυτήν και όσοι, χωρίς πλεόνασμα συναίσθησης ευθύνης, την επέλεξαν. Είναι όμως ευκαιρία για όλους μας να ξανασκεφτούμε πόσο πρέπει να προσέχουμε, ώστε να μη βάζουμε σε ψηλή καρέκλα κάποιον που δεν φτάνουν τα πόδια του στο πάτωμα, κάτι που το έχουμε ξαναπάθει και δεν πρέπει να επαναλάβουμε.

Θ. Γ. Βουδικλάρης

Πολιτικός Μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή