Αστοχη απόφαση που γεννά απορίες

Αστοχη απόφαση που γεννά απορίες

Κύριε διευθυντά

Διάβασα πρόσφατα στην έγκριτη εφημερίδα σας ότι η κυβέρνηση απεφάσισε να συνεχίσει να λειτουργεί το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και διόρισε υπεύθυνη μια πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με αναγνωρίσιμο επιτυχημένο παρελθόν. Αυτό κατά τη γνώμη μου δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες, ιδιαίτερα της Β. Ελλάδος, για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, διότι υψηλόβαθμα στελέχη τής τότε αντιπολίτευσης και ο τότε αρχηγός της, σημερινός πρωθυπουργός, είχαν ταχθεί ενάντια στην ίδρυση του εν λόγω γραφείου. Και, δεύτερον, διότι σήμερα έχει διορισθεί υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Β. Ελλάδα ένα εκλεκτό στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Καράογλου, ο οποίος θα πρέπει να τονισθεί ότι εξελέγη πρόσφατα πρώτος βουλευτής της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με πάνω από 30. 000 σταυρούς. Η συνέχιση λειτουργίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού αφήνει υποψίες ότι θα λειτουργεί, έστω και χωρίς ιδιοτέλεια, σαν «χαλίφης ενάντια στον χαλίφη», δηλαδή ανταγωνιστικά προς τον νυν υφυπουργό Βορείου Ελλάδος.

Εχω την αίσθηση ότι η απόφαση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα ωρίμου σκέψεως και πολύ απέχει από την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμπεδώσει άλλο ύφος και ήθος στην εξουσία, τελείως διαφορετικό από αυτό που ίσχυε στο παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό το νέο ύφος και ήθος του πρωθυπουργού έδωσαν τη δυνατότητα σήμερα στη Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάποιος πίεσε τα πράγματα για να παραμείνει το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Β. Ελλάδα και να καλυφθεί με δικά μας παιδιά.

Τι χρειάζεται να γίνει σήμερα για να αξιοποιηθεί και το Γραφείο του Πρωθυπουργού και να αναβαθμιστεί η θέση του υφυπουργού Β. Ελλάδος; Απλά η κυβέρνηση να μεταφέρει πολλές και ουσιαστικές αρμοδιότητες από την Αθήνα στην Περιφέρεια προς όφελος των πολιτών και συγκεκριμένα στο υφυπουργείο Β. Ελλάδος. Είμαι βέβαιος ότι ο νυν υφυπουργός γνωρίζει πολύ καλά, και από προηγούμενη θητεία του, ποιες είναι οι προτεραιότητες του υφυπουργείου και ποιες αρμοδιότητες πρέπει άμεσα να μεταβιβαστούν στη Β. Ελλάδα για να έχει πλέον λόγο ύπαρξης και το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Διαφορετικά, θα ισχύει αυτό που είδαμε επίσης πρόσφατα σε πολύ εύστοχη, πετυχημένη γελοιογραφία της «Καθημερινής» ότι οι υπεύθυνοι του γραφείου πληρώνονται από τους πολίτες για παρατεταμένες αργομισθίες και διακοπές.

Γερασιμος Ε. Κρασσας

Καθηγητής, Ενδοκρινολόγος, Πρόεδρος ΙΑΣΕΙΟΥ Πρότυπου Πολυιατρείου, Θεσσαλονίκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή