Τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Πλάκας, οι (φανατικοί επισκέπτες) τσαντάκηδες και oι πορτοφολάδες

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Πλάκας, οι (φανατικοί επισκέπτες) τσαντάκηδες και oι πορτοφολάδες

Κύριε διευθυντά

Πολλά και σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Πλάκα. Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών, ο ελλιπής φωτισμός στους δρόμους, οι κάδοι καθαριότητας και το καθημερινό μποτιλιάρισμα στην οδό Ναυάρχου Νικοδήμου είναι μερικά από αυτά. Με τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Αθήνα, η Πλάκα, που φέτος ήταν πνιγμένη από ξένους, θα έπρεπε να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση και έλεγχο από τις δημόσιες υπηρεσίες, την Αστυνομία και τον δήμο.

Δεν είναι δυνατόν να βρίσκουμε συχνά έξω από τα σπίτια μας αδειανά πορτοφόλια και τσάντες με διαβατήρια και πιστωτικές κάρτες.

Παλιά υπήρχε Δημοτική Αστυνομία, η οποία περιπολούσε μέρα νύχτα και με την παρουσία της αποθάρρυνε τους τσαντάκηδες και τους πορτοφολάδες. Επίσης, ο φωτισμός στους δρόμους είναι ανεπαρκής και η παντελής έλλειψη συντήρησης των φωτιστικών επιδεινώνει την κατάσταση και τους κινδύνους για τους πεζούς.

Το πρόβλημα της καθαριότητος των δρόμων και των κάδων είναι εξίσου σοβαρό. Γενικά, οι κάδοι στην Πλάκα είναι ανεπαρκείς και άσχημα κατανεμημένοι, με αποτέλεσμα να βρίσκονται διαρκώς ξεχειλισμένοι και ακάθαρτοι.

Η ραγδαία αύξηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος –καφενεία, εστιατόρια, πιτσαρίες και γενικά φαγάδικα όλων των ειδών– συνεπάγεται και αντίστοιχη αύξηση απορριμμάτων. Για έναν τουρίστα που περπατάει αμέριμνος και ευτυχής στην πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, για να φτάσει και να θαυμάσει την Ακρόπολη, το θέαμα των σκορπισμένων σκουπιδιών είναι απαράδεκτο.

Το άλλο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πλάκας είναι η κυκλοφοριακή ασφυξία της οδού Νικοδήμου, που είναι και η μοναδική έξοδος από την περιοχή.

Κάθε μέρα ο δρόμος αυτός είναι μπλοκαρισμένος από ακίνητα αυτοκίνητα, κυρίως τις ώρες αιχμής.

Επειδή αυτό έχει επίπτωση και στους γύρω δρόμους της Πλάκας, ίσως θα έπρεπε να γίνει από την αρμόδια υπηρεσία μια νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση της περιοχής, γιατί η παλιά πλέον δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει.

Ολα αυτά μπορούν να διορθωθούν όταν υπάρχει θέληση και οργανωμένο πρόγραμμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι κρίμα να βλέπουμε την Πλάκα, την παλαιότερη και ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας, που τόσα μας έχει προσφέρει, να υποβαθμίζεται από έλλειψη ενδιαφέροντος και συντονισμού.

Οι κάτοικοι της Πλάκας θα προσπαθήσουν, όπως έκαναν και στο παρελθόν, να μην αφήσουν την αγαπημένη τους γειτονιά απροστάτευτη και παραμελημένη, στο έλεος της αδιαφορίας, της εκμετάλλευσης και της παρανομίας.

Δωρα Παρασκευοπουλου, Πλάκα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή