Η  χρήσιμη επισήμανση αστοχιών από την «Κ»

Η  χρήσιμη επισήμανση αστοχιών από την «Κ»

Κύριε διευθυντά

Ο Πάσχος Μανδραβέλης μας έχει συνηθίσει σε μαχητικά άρθρα. Συνήθως κατακεραυνώνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση και νυν αντιπολίτευση σε όλα σχεδόν τα πεπραγμένα της. Εξαίρεση, αν θυμάμαι καλά, η συμφωνία των Πρεσπών, που έγραψε πως είχε περισσότερα θετικά από ό,τι αρνητικά.

Σε αντιδιαστολή συνήθως έβρισκε θετικές τις απόψεις και ενέργειες των περισσοτέρων στελεχών της νυν κυβέρνησης και πρώην αντιπολίτευσης.

Στο άρθρο του στις 2 Νοεμβρίου με τίτλο «Τα ίδια Νικολάκη μου…» ευθαρσώς κατακρίνει πεπραγμένα των κυβερνώντων. Και κτυπάει το καμπανάκι της χρεοκοπίας, που προέκυψε από άθλιες και άφρονες ενέργειες παρελθουσών κυβερνήσεων.

Αναφέρει ότι σε έκθεση εξαγωγικού χαρακτήρα στην Καβάλα συμμετείχε με περίπτερο ο Ελληνικός Στρατός, λες και είναι εξαγωγική εταιρεία! Το ίδιο είχε συμβεί στη φετινή ΔΕΘ. Εξηγείται, διότι στην Καβάλα εκλέγεται ο υπουργός Αμυνας Παναγιωτόπουλος που έκοψε και την κορδέλα του περιπτέρου.

Αναφέρει επίσης ενέργειες του βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, που το 2009 πριν από τη χρεοκοπία ήθελε να κάνει προαστιακό στον νομό.

Θυμόμαστε ότι ο εν λόγω υπουργός τότε, είχε νοικιάσει Rolls Royce για τις μετακινήσεις του σε ξένη πρωτεύουσα και γελοιογράφος της «Καθημερινής» είχε ωραίο σκίτσο με λωρίδα σε λεωφόρο, αποκλειστικής χρήσης για τη λιμουζίνα του!

Ο αρθρογράφος στηλιτεύει τη διατήρηση του ρουσφετολογικού υπουργείου Βορείου Ελλάδος, αλλά και του εξωφρενικού γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που σαν αντιπολίτευση η Ν.Δ. τότε κατέκρινε, και σωστά, τον ΣΥΡΙΖΑ που το δημιούργησε.

Με τέτοιες και άλλες γαλαντόμες αλλά ανόητες ενέργειες οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Και είναι πολύ κρίμα να μη διδάσκονται οι κυβερνώντες από τα λάθη του παρελθόντος και τις συνέπειές τους.

Μπράβο στον Μανδραβέλη που επισημαίνει τα κακώς κείμενα. Αξίζει το άρθρο του να διαβαστεί από όλους. Επίσης μπράβο στην «Καθημερινή», διότι ενώ συνήθως κρατά υποστηρικτική γραμμή προς τη σημερινή κυβέρνηση, δεν παύει να επισημαίνει και αστοχίες, όπως στο κύριο άρθρο, ομοίως στις 2 Νοεμβρίου με τον τίτλο «Βιασύνη». Είναι δείγμα δημοκρατικότητας η παρουσίαση και αντιθέτων απόψεων.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή