Συνταγή υπομονής αλλά πόσο, για γιατρό;

Συνταγή υπομονής αλλά πόσο, για γιατρό;

Κύριε διευθυντά

Πολλά πράγματα στην Ελλάδα δεν δουλεύουν καλά. Αυτό όλοι το ξέρουμε. Φυσικά και η υγειονομική περίθαλψη ποτέ δεν ήταν άριστη. Αλλά κάπως δούλευε.

Ωσπου η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε την υπάρχουσα κατάσταση και δημιούργησε τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, τον οποίο διατυμπάνισε ότι ήταν τέλειος. Ας δούμε όμως παρακάτω αυτή την «τελειότητά» του:

Στις 22 Οκτωβρίου, τηλεφώνησα στον οικογενειακό γιατρό της περιοχής μου, για να μου κλείσει ένα ραντεβού, ώστε να τον επισκεφθώ. Η γραμματέας, που απάντησε στο τηλεφώνημά μου, μου είπε ότι η πλησιέστερη ημερομηνία που μπορούσε να με δεχθεί ο γιατρός ήταν η 13η Νοεμβρίου, δηλαδή 22 μέρες μετά! Αν ήταν ποτέ δυνατόν. Εξήγησα στην κοπέλα ότι δεν ήθελα να με εξετάσει ο γιατρός, αλλά μόνο να μου γράψει τα φάρμακά μου. Εκείνη όμως επέμεινε ότι, και για αυτή την τόσο απλή εργασία, η ημερομηνία παρέμενε η ίδια.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Γιατί το ραντεβού, που μου όριζαν, ήταν για τις οκτώ παρά τέταρτο το βράδυ! Εξήγησα στην κοπέλα ότι η ώρα αυτή ήταν απαράδεκτη για μένα, γιατί είμαι ηλικιωμένος και δεν κυκλοφορώ το βράδυ, και την παρακάλεσα να μου ορίσει ένα πρωινό ραντεβού, ή έστω ένα νωρίς το απόγευμα.

Πήρα όμως την αποστομωτική απάντηση ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί ο γιατρός δέχεται μόνο μετά τις 7 το βράδυ.

Δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι ανάλογα συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές, που κάποιοι τα θεωρούν αναπόφευκτα, αφού ο γιατρός αμείβεται με λιγότερο από ένα ευρώ για κάθε επίσκεψη. Αυτή όμως δεν είναι δικαιολογία. Εάν αυτή η αμοιβή δεν του αρκούσε, δεν έπρεπε να αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Συμπέρασμα. Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτός ο θεσμός. Και να αλλάξει σύντομα. Χειμώνας έρχεται, οι ανάγκες των ασφαλισμένων για ιατρική περίθαλψη θα μεγαλώσουν, και με την υπάρχουσα κατάσταση δεν θα μπορούν να καλυφθούν.

Νικος Δυοβουνιωτης, Πολιτικός Μηχανικός, Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή