Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου επισημαίνει

Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου επισημαίνει

Κύριε διευθυντά

Αναφορικά με δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας στο φύλλο της Κυριακής 1.12.2019, σελίδα 15 της Οικονομικής «Καθημερινής», σχετικά με την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, προφανώς λόγω της μη ολοκληρωμένης ενημέρωσης του συντάκτη, η πληροφόρηση που προσφέρει περιέχει ανακριβή στοιχεία και ως εκ τούτου υποχρεούμαστε να προβούμε στις παρακάτω διευκρινίσεις.

Πρωτίστως επισημαίνουμε ότι η υπόθεση ευρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης και ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της εταιρείας και της διοίκησης ως προς την αντιμετώπιση της εταιρείας ELFE.

Του λόγου το αληθές καταδεικνύει, άλλωστε, και ο νομικός χειρισμός της υπόθεσης από τη νέα διοίκηση της εταιρείας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών, ο οποίος παραμένει ενιαίος και αμετάβλητος με αποκλειστικό γνώμονα τη νομιμότητα και το συμφέρον της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μέσω της διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της και των εξωτερικών νομικών συνεργατών, αφού μελέτησε την πρωτόδικη απόφαση υπ’ αριθμ. 3038/2019 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προετοιμάζεται για την άμεση κατάθεση έφεσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και της διοίκησης.

Θεωρούμε επίσης σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ο τέως διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, για τον οποίο γίνεται αναφορά στο σχετικό άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής», αποχώρησε από την εταιρεία με κοινή συναίνεση στις 14 Οκτωβρίου 2019. Ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, έπειτα από σχετική εισήγηση της διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της, αποφάσισε να κατατεθεί υπόμνημα – δήλωση κατά το άρθρο 464 του νέου Ποινικού Κώδικα για συνέχιση – πρόοδο της ποινικής διαδικασίας κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου κ. Θ. Κιτσάκου αλλά και της δεύτερης ποινικής υπόθεσης ΔΕΠΑ κατά ELFE, στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Είναι προφανές ότι η εταιρεία, δεκαπέντε ημέρες μετά την με κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας με τον τέως διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών, επαναβεβαίωσε την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για τις παραπάνω ποινικές υποθέσεις. Συνεπώς, δεν δικαιολογείται η αναφορά του άρθρου περί διαφορετικού χειρισμού των εν λόγω υποθέσεων από τη νέα διοίκηση, η οποία υπενθυμίζεται ότι ανέλαβε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2019.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε επιλογές της διοίκησης, ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία της εφημερίδας ή του υπογράφοντος το άρθρο δημοσιογράφου προκειμένου να διασταυρωθούν οι πληροφορίες και να διατυπωθεί η ακριβής θέση της διοίκησης.

Κωνσταντινος Δ. Ξιφαρας

Διευθύνων Σύμβουλος

Αισθάνθηκα ότι υβριζόμουν

Κύριε διευθυντά

Ο κ. Στέφανος Κασιμάτης θα διακατέχεται μάλλον από τρικυμία εν κρανίω. Δεν εξηγείται διαφορετικά για το κατάπτυστο και θλιβερό σχόλιό του «αστακός» για την Κρήτη και τους Κρητικούς. Είναι η πολλοστή φορά που προκαλεί. Αυτό δεν είναι «ελευθεροτυπία». Είναι χυδαιότητα και γελοιότητα που κοστίζει στη σοβαρότητα μιας ιστορικής εφημερίδας της χώρας!

Ο αρθρογράφος σας δεν καλύπτεται από καμία ασυλία να υβρίζει έναν ολόκληρο λαό και να γενικεύει θλιβερές και καταδικασμένες μειοψηφίες και από τους ίδιους τους Κρητικούς. Κρίμα για την «Καθημερινή».

Κωστης Μαυρικακης

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή