ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τη δουλειά τους

grammata-anagnwstwn--10

Κύριε διευθυντά
Σήμερα η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας λάβει, πριν από έξι (6) μήνες άνετη πλειοψηφία στο εθνικό Κοινοβούλιο, κυβερνά τη χώρα. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αποδεκτός από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση σήμερα, χωρίς θριαμβολογίες ασχολείται με την επίλυση υπαρκτών προβλημάτων της οικονομίας, της Παιδείας, της Υγείας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού, της δημόσιας ασφάλειας, αλλά και άλλων σημαντικών τομέων του κράτους.

Πρώτη προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου είναι η ανάπτυξη της χώρας, η οποία επιτυγχάνεται ήδη με τη μείωση της φορολογίας (π.χ. ΕΝΦΙΑ -20% από το 2019) και άλλες οι οποίες περιλαμβάνονται στον κατατεθέντα προϋπολογισμό του 2020.

Δεύτερη προτεραιότητα οι επενδύσεις δημοσίου και ιδιωτικού τοέα (ΣΔΙΤ) π.χ. η επένδυση του Ελληνικού, που καρκινοβατούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα, που θα προκύψει, θα είναι μεγάλο. Νέες θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές και επιπλέον μείωση της ανεργίας.

Τρίτη προτεραιότητα οι ψηφισθέντες ήδη νόμοι για την Παιδεία, (πανεπιστημιακό άσυλο) και οι τροποποιήσεις των κωδίκων, τόσο του Ποινικού Κώδικα όσο και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας, με την τροποποίηση, των οποίων θωρακίζεται η ελληνική κοινωνία, από τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Η τροποποίηση των ψηφισθέντων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα επιβλήθηκε ως αναγκαία λόγω της προχειρότητας των ποινικών αλλαγών που μεταχειρίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά το κλείσιμο του Εθνικού Κοινοβουλίου (προκήρυξη εκλογών 7 Ιουλίου 2019), και είχε ως αποτέλεσμα τα κακουργήματα να μετατραπούν σε πλημμελήματα (Νόμος Παρασκευόπουλου).

Τέταρτη προτεραιότητα η χορήγηση κοινωνικού μερίσματος στους αδύναμους συμπολίτες μας, ενώ ακολουθεί εφαρμογή των διαδοχικών αποφάσεων του Ανωτάτου Διοικητικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η φορολογική ληστεία επί ΣΥΡΙΖΑ με υπερπλεονάσματα 4,5% ετησίως, είχε αποτέλεσμα, όπως ομολόγησαν οι πρώην υπουργοί του κ. Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Χουλιαράκης, να εξαφανιστεί η μεσαία τάξη, η οποία στηρίζει την εθνική οικονομία. Η κοινή γνώμη αναμένει εποικοδομητική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν επιθυμεί να έχει θετική πολιτική πορεία, διαφορετικά θα φλερτάρει με την εκλογική συρρίκνωση του κόμματός του.

Ανδρεας Συμεωνιδης, Νομικός Επιστήμων