«Σφράγισμα» συνόρων και πλωτό φράγμα

«Σφράγισμα» συνόρων και πλωτό φράγμα

Κύριε διευθυντά

Πολλοί ξεσπάθωσαν κατά της κυβέρνησης με αφορμή το σχεδιαζόμενο πλωτό φράγμα στο Αιγαίο για την παρεμπόδιση των μεταναστευτικών ροών. Πώς να ξεχωρίσεις απ’ όλους αυτούς τους «άγνωστους» τους αιτούντες άσυλο, τους οικονομικούς μετανάστες και τους λοιπούς; Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ασφυκτιούν και αργοπεθαίνουν λόγω της καταστροφής που υφίστανται από τη μείωση του τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων εξαιτίας της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.  Λογικά και πρακτικά αδύνατον να δεχθούν άλλους. Την Ε.Ε. μπορεί να μην την απασχολεί όσο θα έπρεπε το θέμα, απλώς δεν τους θέλουν αυτοί, ευρισκόμενοι και μακριά, αλλά όμως ούτε εμείς μπορούμε πλέον. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει σχέδιο εξ Ανατολών (δόγμα Οζάλ) για την ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Η Τουρκία είναι μια χώρα με ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενη οικονομία, πολλά τζαμιά για ομόθρησκούς της και  μπορεί κάλλιστα να τους εξασφαλίσει ένα πολύ καλύτερο μέλλον παρά η όποια Μόρια.

Σε ό,τι αφορά το φράγμα, το θεωρώ μια πολύ σωστή πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει εδώ και τώρα να σφραγίσουν  τα σύνορα. Χερσαία και θαλάσσια. Οι Ενοπλες Δυνάμεις ας αναλάβουν το χρέος που τους αναλογεί.

Σπυρος Γιακουμακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή