Γνήσιον υπογραφής και ταλαιπωρία ασθενών

Γνήσιον υπογραφής και ταλαιπωρία ασθενών

Κύριε διευθυντά

Ενα από τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Β. Κικίλιας ήταν η κατάργηση της ουράς αναμονής των ανήμπορων ασθενών, κυρίως γερόντων καρκινοπαθών, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακά τους. Μέχρι πρότινος στα φαρμακεία αυτά έδιναν τα φάρμακα σε συγγενείς των πασχόντων με την υποβολή όλων των δικαιολογητικών από τα κρατικά νοσοκομεία και την επίδειξη της ταυτότητάς τους που απεδείκνυε τη συγγένειά τους. Ολως αιφνιδίως τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητούν από τους συγγενείς των ασθενών και επικυρωμένη εξουσιοδότηση από την αστυνομία και από τα ΚΕΠ της περιοχής για το γνήσιον της υπογραφής του ασθενούς. Δηλαδή ο ανήμπορος ασθενής που του είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να μετακινηθεί, υποχρεώνεται να υποστεί την ταλαιπωρία και δεύτερης ουράς στα γραφεία των ΚΕΠ για το γνήσιον της υπογραφής του.

Δεν αξίζουν επαίνων οι σύμβουλοι του κ. υπουργού Υγείας που, αντί να καταργήσει ήδη (7 μήνες πέρασαν από τη δήλωση) την πρώτη ουρά, προσέθεσε δεύτερη; Από ποια σπέκουλα θέλησαν με το μέτρο αυτό να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον; Ο υποφέρων τρίτης ηλικίας ασθενής θα μπορούσε να λαμβάνει το φάρμακο που του συνταγολογούν και το γράφουν στο βιβλιάριο ασθενείας οι γιατροί του κρατικού νοσοκομείου που τον παρακολουθούν.

Ο κ. υπουργός να δώσει πάραυτα εντολή να ανακληθεί αυτή η απόφαση και ας υλοποιήσει, επιτέλους, τη δήλωσή του ότι οι μακροχρόνια ασθενείς θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Πού κρύβεται η συνέπεια λόγων και έργων; Το περί ου ο λόγος μέτρο της διπλής ουράς βλάπτει σοβαρά το κύρος του κ. υπουργού, αλλά και την παράταξη της Ν.Δ.

Π. Καρακατσουλης, Ομοτ. καθηγ. του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή