Από τους πρόσφυγες έως τις επιστροφές

Από τους πρόσφυγες έως τις επιστροφές

Kύριε διευθυντά

Αναφορικά με το άλυτο πλέον πρόβλημα που μαστίζει κυρίως την Ευρώπη, επιτρέψτε μου να προσθέσω και την ταπεινή μου γνώμη και τις προτάσεις μου, με την ελπίδα, αν διαβασθεί, ίσως να δώσει κάποιες ιδέες στους Ευρωπαίους και Ελληνες κυβερνήτες.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Η Ε.Ε. έχει το δικαίωμα, με απόφαση των 27 μελών της, να κηρύξει ένα κράτος / έθνος σε κατάσταση πολέμου (εάν δεν το κάνει η Ε.Ε., η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει μόνη της). Π.χ., τώρα σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται η Συρία. Τελεία και παύλα. Συνεπώς, όταν θα εμφανίζονται Σύροι στα σύνορα, με τα νόμιμα χαρτιά τους να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, τότε θα εξετάζεται η αίτησή τους για άσυλο από τις συνοριακές αρχές. Οι υπόλοιποι; Πίσω από εκεί που ήρθαν. Το ακόλουθο παράδειγμα σκιαγραφεί πλήρως το γιατί το προτείνω: Η Γαλλία (όπου κατοικώ κυρίως), το 2018 δέχθηκε 240.000 αιτήσεις ασύλου… Εκ των οποίων το 57%, δηλαδή οι 136.000, ήσαν Αλβανοί. Εν συνεχεία Γεωργιανοί κ.λπ. Σαν αυτές οι χώρες να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Κάθε χώρα της Ευρώπης, έπειτα από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των διαφόρων επαγγελματιών –ξενοδόχων, εστιατόρων, οικοδομικών εργασιών κ.λπ.– θα ενημερώσουν με αριθμούς για τις ανάγκες σε εργατικό προσωπικό των κλάδων τους*.

Εν συνεχεία, οι κυβερνήσεις θα δώσουν τους αριθμούς στα προξενεία τους** στις χώρες που έχουν υπηκόους που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί πλέον, στα προξενεία, θα κάνουν την αίτησή τους οι υποψήφιοι οικονομικοί μετανάστες. Θα ελέγχονται επιτόπου και εφόσον πληρούν τους όρους που επιβάλλει κάθε κράτος, π.χ. λευκό ποινικό μητρώο, αγγλικά, ηλικία κ.λπ., θα τους χορηγείται η βίζα εισόδου στη χώρα.

Τουτέστιν, οποιοσδήποτε φτάνει στα σύνορα χωρίς βίζα και δεν είναι πολίτης εμπόλεμης χώρας, αυτομάτως επιστρέφει από εκεί που ήρθε.

* Γι’ αυτούς τους αριθμούς ουρλιάζει η Λεπέν στη Γαλλία, ο Κουρτς στην Αυστρία και ο Ορμπαν στην Ουγγαρία – και θα πάρουν ή έχουν ήδη την εξουσία.

** Φυσικά, θα πρέπει να ενισχυθούν με πολύ προσωπικό τα προξενεία για να διεκπεραιώνουν τον όγκο των αιτήσεων. Αμήν.

Κωνσταντινος Λυκας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή