Οι ψευτόμαγκες των sites και ο Γολγοθάς

Οι ψευτόμαγκες των sites και ο Γολγοθάς

«Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς (ενν.: τους ηλικιωμένους)», ήταν τα λόγια του συγκινημένου και αγαπημένου μας πια, ανθρώπου της καρδιάς μας, καθηγητού κ. Σωτήρη Τσιόδρα (το πλέον ταιριαστό όνομα, που θα μπορούσε να έχει, αφού πασχίζει για τη σωτηρία μας), που εκτός από σπουδαίος επιστήμονας, είναι ένας απλός, σεμνός και ενάρετος άνθρωπος με σεβασμό στις ξεχασμένες ηθικές αξίες και στην ανθρώπινη ζωή χωρίς κριτήρια και ηλικίες.

Ο κ. Τσιόδρας, λοιπόν, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως διέπραξε για κάποιους ένα «αδίκημα», καθώς εθεάθη να ψέλνει στον άδειο από πιστούς Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, σύμφωνα με τις συνήθειές του ως θρησκευόμενου πολίτη, αφού άλλωστε έχει σπουδάσει βυζαντινή μουσική και διαθέτει μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη φωνή.

Η κίνησή του όμως αυτή δέχθηκε μέσω Διαδικτύου την κριτική κάποιων ανεγκέφαλων ελληναράδων, στους οποίους θα ήθελα εγώ να απαντήσω:

1) Η άσκηση της θρησκευτικής μας λατρείας ουδέποτε απαγορεύθηκε από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της γνωστής πανδημίας. Συνεπώς κάθε χριστιανός ορθόδοξος, μεταξύ αυτών και ο ως άνω ιατρός, πάντοτε στο πλαίσιο των επιβληθεισών απαγορεύσεων, μπορεί να ασκεί τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη θρησκευτική του λατρεία, όπου αυτός επιθυμεί… μέσα σε μια άδεια ή γεμάτη εκκλησία ή σε μια κατεστραμμένη εκκλησία από τον σεισμό, ή και αλλού, π.χ. στον δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι κ.λπ.

2) Μια πολύ σημαντική έκφανση της θρησκευτικής μας λατρείας είναι η προσευχή, και κυρίως η δύναμη που εκπορεύεται και διοχετεύεται μέσα από αυτήν, με θεαματικά πολλές φορές αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν οι «ελληναράδες επιτήδειοι» να μάθουν ότι πρωτίστως οι γιατροί με μαρτυρίες τους, και μετά ο απλός λαός, έχουν βιώσει θαυματουργές ιάσεις ασθενών, καταδικασμένων από την επιστήμη. Γιατί να μην ισχύει αυτό και στην περίπτωση του κορωνοϊού ή οποιουδήποτε άλλου ιού, που θα μας προκύψει μελλοντικά;

3) Δεν γνωρίζω τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των επικριτών του ως άνω καθηγητή. Ομως, κατά κανόνα, αυτοί που δηλώνουν άθεοι, ασχολούνται με παρόμοια θέματα και επικρίσεις ως οι πλέον αναρμόδιοι για κάτι άσχετο με τα πιστεύω τους, που δεν τους αφορά, δηλαδή με τον τρόπο άσκησης της λατρείας των ένθεων.

Συνεπώς θα ήθελα να συστήσω στους ψευτόμαγκες των sites να αφήσουν ήσυχο τον κ. Τσιόδρα στο δύσκολο έργο του, και εμάς τους υπολοίπους και περισσότερους στην προσήλωση της προσευχής μας για υγεία, δύναμη, υπομονή και κουράγιο στον Γολγοθά που έρχεται.

Μπεσσυ Παπασωτηριου Μπενου, Συνταξιούχος συμβολαιογράφος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή