Τα μέτρα, οι γνωστοί-άγνωστοι απείθαρχοι, οι σώφρονες πιστοί και η κατ’ οίκον εκκλησία

Τα μέτρα, οι γνωστοί-άγνωστοι απείθαρχοι, οι σώφρονες πιστοί και η κατ’ οίκον εκκλησία

Kύριε  διευθυντά

Πήραν φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις αντιδράσεις αρκετών  «χριστιανών» μετά την απόφαση κυβέρνησης – ιεραρχίας να παραμείνουν κλειστές οι πόρτες των ναών  για τους πιστούς όλες τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα. Η μη δυνατότητα παρακολούθησης των κατανυκτικών ακολουθιών με την άμεση συμμετοχή στα δρώμενα μέσα στους ναούς  και τις συναφείς τελετές της περιφοράς του Επιταφίου και της λαμπροφόρου Αναστάσεως είναι υπόθεση που αφορά όλους τους συνειδητά και ουσιαστικά εκκλησιαζόμενους πιστούς χριστιανούς, οι οποίοι με βαριά καρδιά θα αναγκαστούν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους πειθαρχώντας στις αποφάσεις που αποβλέπουν στη διαφύλαξη της υγείας τους από τον θανατηφόρο ιό. Είναι  απαράδεκτες στην παρούσα κρίσιμη κατάσταση οι τηλεοπτικές εικόνες κάποιων θρησκόληπτων φανατικών, που κραδαίνοντας σταυρούς και εικόνες  και κραυγάζοντας ανοίκεια συνθήματα,  απειλούσαν τις προάλλες τη διάπραξη βίαιων επεισοδίων σε περίπτωση που τους απαγορευθεί η είσοδος στους ναούς.

Οι συνετοί και ορθοφρονούντες  πιστοί θα προσευχηθούν φέτος στην «κατ’ οίκον εκκλησία», όπως υπογράμμισε στο μήνυμά του και ο Αρχιεπίσκοπος. Και ίσως δοθεί για πρώτη φορά σε πολλούς να νιώσουν ουσιαστικά τα κοσμοσωτήρια Πάθη και το μήνυμα της ζωηφόρου Αναστάσεως του Κυρίου με εσωστρέφεια και αναλογισμό της παρούσης κατάστασης, που μπορεί να οδηγήσει στη μετάνοια και την πνευματική αναγέννηση. Ο Χριστός, ως Πνεύμα, βρίσκεται παντού, όπου τον αναζητούν. Και ακριβώς όπως μπήκε «κεκλεισμένων των θυρών» μετά την Ανάστασή του στο σπίτι που ήταν αμπαρωμένοι «διά τον φόβον των Ιουδαίων» οι μαθητές Του και τους εμψύχωσε με το «Ειρήνη υμίν» και το «Λάβετε Πνεύμα άγιον», έτσι θα μπει φέτος στα σπίτια των αληθινά πιστών και θα τους δώσει ελπίδα και δύναμη να ξεπεράσουν τη φοβερή κρίση, αρκεί να διατελούν  «προσκαρτερούντες τη  προσευχή και τη δεήσει». (Πρ. 1,14)

Φέτος θα κάνουμε όλοι Πάσχα στις καρδιές. Καλή Ανάσταση.

Δημήτριος Δημηνας, Δικηγόρος, Κατερίνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή