Και η εμπιστοσύνη κινεί βουνά

Και η εμπιστοσύνη κινεί βουνά

Kύριε διευθυντά

Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στην κ. Μαρία Κατσουνάκη για το  εγκάρδιο και ουσιαστικό άρθρο της (11.4), το οποίο λειτουργεί όχι μόνο ως βάλσαμο αλλά και ως ένα  επιπλέον κίνητρο επιμονής και ενθάρρυνσης στην καθημερινή υγειονομική μας προσπάθεια για εκμηδένιση της πανδημίας σήμερα. Στο πλευρό μας είναι όλοι οι λογικώς σκεπτόμενοι Ελληνες (με τις μικρές ή μεγάλες δυνατότητες του καθενός, όπως σωστά αναφέρεται στο άρθρο) αλλά και σύσσωμη η επιστημονική ιατρική κοινότητα από τον ΠΙΣ και τον ΙΣΑ που λειτουργούν πρωτοπόρα και άμεσα σε εθελοντική γραμμή ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής βοήθειας.

Στο πλευρό μας είναι οι ιδιώτες ιατροί που παραμένουν άοκνα και εθελοντικά στη θέση τους σε 24ωρη βάση, επιλύοντας διά ζώσης από το τηλεφωνικό κέντρο τα θέματα που παρουσιάζονται από τους πολίτες.

Στο πλευρό μας είναι οι δημόσιοι λειτουργοί από την ΠΦΥ με τα Κέντρα COVID-19 που δημιουργήθηκαν και στα οποία εξετάζουμε πάσχοντες συμπολίτες μας.

Και βέβαια στο πλευρό μας είναι τα νοσοκομεία γενικής εφημερίας, τα νοσοκομεία αναφοράς και οι ηρωικές ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Μακάρι να  πρυτανεύσει η λογική αξιολόγηση και να δοθούν προτεραιότητες  στην Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, όπου σε όλα αυτά πρέπει οι υπηρεσίες της πολιτείας, δημόσιες και ιδιωτικές, να είναι άμεσες και επίκαιρες σε αρμονία με άλλες περισσότερο οικονομικά ανεπτυγμένες κοινωνίες του δυτικού κόσμου, παρέχοντας υψηλής ποιότητας, ορθά κοστολογημένες υπηρεσίες έτσι ώστε όλοι μας να λειτουργούμε ως κρίκοι μιας ευνομούμενης κοινωνίας.

Να λειτουργούμε με ασφάλεια, ευνομία, τάξη και ουσία και να προσπαθήσουμε ακόμη και τους μονίμως αγανακτισμένους, ακόμη και τους περιθωριακά σκεπτόμενους, να τους εξηγήσουμε τι σημαίνει Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμός για την κοινωνία, ακολουθώντας τους ειδικούς γνώστες που με σαφήνεια εφαρμόζουν και μάλιστα τις περισσότερες φορές αμεσότατα μοντέρνες λύσεις.

Πιστεύω ότι με αυτές τις σκέψεις θα μπορέσουμε να πάμε «μπροστά» και δόξα τω Θεώ έχουμε σε όλους τους τομείς, οικονομία, επιστήμες, τέχνες, άριστα εκπαιδευμένους Ελληνες επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Γεωργιος Χρυσομαλλος, Παθολόγος ιατρός COVID-19 ΠΦΥ Αλεξάνδρας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή