Η πικρή εμπειρία μου και οι μεγαλοστομίες

Η πικρή εμπειρία μου και οι μεγαλοστομίες

Kύριε διευθυντά

Αυτή η επιστολή χαρίζεται «ευγνωμόνως» στον κ. υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Κάθε φορά που τον ακούω να υπόσχεται ψηφιοποίηση της απόδοσης των συντάξεων και πλήρη επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών μέσων, γελάω πικρόχολα, επειδή η δική μου εμπειρία, και φαντάζομαι πολλών άλλων, δεν συνάδει με αυτή την εξαγγελία.

Η ιστορία είναι η εξής εν συντομία: Μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 έπαιρνα μια προσωρινή σύνταξη λόγω αναπηρίας. Στις αρχές του 2020 αποφασίστηκε μια εξαμηνιαία παράταση της σύνταξης μέχρις ότου εκδοθεί η κανονική, δηλ. από τον Δεκέμβριο 2019 μέχρι τον Μάιο 2020. Πέρασε ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δίχως να καταβληθεί καμία σύνταξη. Αυτό μας εξάντλησε οικονομικά. Σκεφτείτε ότι έχω 80% αναπηρία και χρειάζομαι πολλά φάρμακα. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή πληροφόρηση για τον λόγο της μη καταβολής τους. Κατεβλήθησαν κανονικά οι συντάξεις Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2020. Εχω στείλει πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα στο ασφαλιστικό ταμείο μου ζητώντας να μάθω τον λόγο της μη απόδοσης των οφειλομένων συντάξεων και την πιθανή ημερομηνία καταβολής τους. Καμία απολύτως απάντηση. Πλήρης αδιαφορία. Το αστείο είναι ότι η μη καταβληθείσα σύνταξη του Δεκεμβρίου 2019 έχει μπει ως φορολογητέα ύλη στη φορολογική δήλωση του 2019.

Με την έναρξη της περιόδου τού «Μένουμε σπίτι» η κυβέρνηση ανήγγειλε την ανατολή μιας νέας εποχής: Θα μπορούσαν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εχω δοκιμάσει και τα δύο μέσα, αλλά εις μάτην. Κανένα μέσο δεν έφερε απαντήσεις.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα της δημόσιας διοίκησης είναι πολύ πιο σκληρή για να σπάσει, παρά τις μεγαλόστομες αναγγελίες των υπουργών. Τα ευχολόγια δεν δημιουργούν πάντα μια θετική πραγματικότητα.

Φυσικά, τα στοιχεία όλης αυτής της υπόθεσης βρίσκονται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.

Ιωσηφ Ροηλιδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή