Για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

Για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

Κύριε διευθυντά

Σε εξοχική κατοικία στο Πήλιο, έχω εγκαταστήσει οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο (με χρονοχρέωση) Γ1Ν. Με μια απλή προσθήκη στον ηλεκτρικό πίνακα, τοποθέτησα αυτόματο διακόπτη (Relais) που ενεργοποιείται μόλις η ΔΕΗ ή ο ΔΕΔΔΗΕ εφαρμόζουν την παροχή του φθηνότερου νυχτερινού τιμολογίου. Ο διακόπτης τροφοδοτεί αυτομάτως ενεργοβόρες συσκευές, κυρίως θερμαντικά σώματα. Κατά τη ΔΕΗ από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει από τις 23.00 έως τις 07.00.

Συστηματικά παρατήρησα ότι αντί για τις 23.00, η ΔΕΗ ενεργοποιεί το νυχτερινό τιμολόγιο ένα τέταρτο αργότερα, στις 23.15, ενώ το πρωί διακόπτει τη νυχτερινή παροχή στις 07.00 ακριβώς. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι δυνατόν η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση να παγιδεύει τους ανυποψίαστους καταναλωτές/πελάτες της, υπεξαιρώντας ένα τέταρτο της ώρας από το νυχτερινό τιμολόγιο. Μια εξήγηση από τον αρμόδιο διευθυντή Εξυπηρέτησης Πελατών της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Μ. Λ. Μυριανθης, Βυζίτσα Πηλίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή