Τα ελληνοτουρκικά και περί ηττοπάθειας

Τα ελληνοτουρκικά και περί ηττοπάθειας

Κύριε διευθυντά

Διαβάστε και φρίξτε! «Φοβάμαι πως παρά την οργή που έχει προκαλέσει η τουρκική στάση (όχι μόνο με τις κινήσεις στο Αιγαίο μας και στο πανηγύρι στην Αγιά Σοφιά), η αίσθηση στην ελληνική κοινωνία είναι πως αν ένας Ελληνας και ένας Τούρκος βρίσκονταν σε μια συνάντηση φονικών βλεμμάτων, αυτός που θα αποχωρούσε πρώτος θα ήταν ο Ελληνας. Αυτή είναι η αίσθηση σε όσους δεν βασίζονται σε “θαύματα της Παναγίας” και δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις εθνικιστικού μεγαλείου».

Ποιος τα γράφει αυτά; Ο κ. Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος της «Κ» σε άρθρο του στην «Κ» 25.7.2020 με τίτλο «Εχθρός η ηττοπάθεια». Αναρωτιέμαι από πού ο κ. Μαγκλίνης αποκόμισε αυτήν την «αίσθηση ηττοπάθειας που διακρίνει την ελληνική κοινωνία»; Από πού κι ώς πού ο κ. Μαγκλίνης αποκόμισε το δικαίωμα να γράφει τέτοιες ηττοπαθείς απόψεις εν μέσω εθνικής κρίσης; Φοβάμαι ότι η ηττοπάθεια έχει εμφιλοχωρήσει στις σελίδες της «Κ» για τα καλά. Μετά τις εθνοπροσβλητικές απόψεις του κ. Κασιμάτη, τις φιλοερντογανικές θέσεις του κ. Γιανναρά, έχουμε τώρα και τις ηττοπαθείς αισθήσεις του κ. Μαγκλίνη. Διαβάζοντας το άρθρο του κ. Μαγκλίνη έχω την αίσθηση ότι «δάκρυσαν» οι πεσόντες των Ιμίων, της Κύπρου, των ελληνικών αιθέρων και οι Ελληνες μαχητές που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή απέναντι στον Τούρκο προαιώνιο εχθρό.

Κρίμα για την «Κ». Κρίμα για μας τους αναγνώστες της «Κ». Κρίμα για την Ελλάδα.

Γιωργος Νικ. Χατζης, Οικονομολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή