Κανάλια, εφημερίδες και ο κορωνοϊός

Κανάλια, εφημερίδες και ο κορωνοϊός

Κύριε διευθυντά

Μας βομβαρδίζουν εφημερίδες με άρθρα ειδημόνων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον μέχρι τώρα τρόπο ζωής μας, διότι η επιδημία του κορωνοϊού θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα, τέτοιο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας.

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως με την παραπάνω θεωρία διότι, προσωπικά τουλάχιστον, περιμένω πώς και πώς να περάσει αυτή η λαίλαπα για να καθίσω ξανά, παρά θίν’ αλός, στο ταβερνάκι μου με τους φίλους μου και το ουζάκι μου…

Θα μου επιτρέψετε, επίσης, να διατυπώσω μια παρατήρηση εν σχέσει με τη λειτουργία των εφημερίδων και της τηλοψίας. Ο πονοκέφαλος της τηλεόρασης είναι να βρει κάτι, οτιδήποτε, για να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό της που είναι ο χρόνος. Γι’ αυτό και είναι αδύνατον να αποφύγει εκπομπές-σκουπίδια. Ο πονοκέφαλος μιας εφημερίδας είναι να βρει κάτι για να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό της που είναι η πληρότητα των σελίδων της, ο αριθμός των οποίων είναι δεδομένος. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποφύγει τη δημοσίευση ξένων άρθρων αμφιβόλου ποιότητος. Ειδικά η «Καθημερινή», ως εφημερίδα, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα των μονίμων, υψηλής ποιότητος, συνεργατών της αλλά, όπως είπαμε, πρέπει οπωσδήποτε να γεμίζει τις σελίδες της.

Προς επίρρωση των παραπάνω, θα σας πω μια προσωπική εμπειρία. Προ ετών, σε ηλικία 72 ετών, αποφάσισα να εκπαιδευτώ στους υπολογιστές και άρχισα να παρακολουθώ βραδινά μαθήματα στον Δήμο Ψυχικού. Κάποιο βράδυ, χωρίς προειδοποίηση, εμφανίσθηκε δημοσιογράφος για να πάρει συνέντευξη από τον γηραιότερο μαθητή, δηλαδή από μένα.

Την επομένη, στην εφημερίδα «Τα Νέα», δημοσιεύθηκε μισή σελίδα με τη φωτογραφία μου και τα τοιαύτα. Την ίδια μέρα, μέσα στο πρωινό, ήρθαν απανωτά τηλεφωνήματα από κανάλια που μου ζητούσαν επειγόντως και φορτικά συνέντευξη λες και ήταν σπουδαία υπόθεση κάποιος στην ηλικία μου να θέλει να μάθει κάτι περισσότερο, όταν είναι γνωστό ότι πλείστοι όσοι ηλικιωμένοι φοιτούν ακόμη και σε πανεπιστήμια χάρη στην αγάπη τους για μάθηση. Επρεπε οπωσδήποτε τα κανάλια αυτά να γεμίσουν τον χρόνο τους.

Ι. Ιωσηφ, Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή