Βρέθηκε θετικός; Να τον ξεματιάσουμε

Βρέθηκε θετικός; Να τον ξεματιάσουμε

Κύριε διευθυντά
Ηρθε και στην Ελλάδα η «μόδα» της ευθείας και δημόσιας αντίδρασης στα μέτρα που συνιστούν οι επιστήμονες και υλοποιεί ο κρατικός μηχανισμός για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Από τα δελτία ειδήσεων πληροφορούμαστε ότι ήδη έγιναν δημόσιες συναθροίσεις εκατοντάδων αντιρρησιών στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο κατά της χρήσης μασκών και υπέρ της προστασίας των θιγόμενων δικαιωμάτων τους. 

Το μόνο προφανές δικαίωμα των διαμαρτυρομένων είναι το «δικαίωμα» να αρρωστήσουν από τον κορωνοϊό οι ίδιοι και να τον μεταδώσουν στους άλλους. Δεν εξηγείται λογικά η αμφισβήτηση του συνόλου των ειδικών επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της κοινής λογικής. Γιατί, επομένως, υπάρχουν πολλοί διαμαρτυρόμενοι που παραθέτουν ακατανόητες και αντιεπιστημονικές εξηγήσεις και από ποιες κατηγορίες ανθρώπων προέρχονται; 

Κατά τη γνώμη μου, σημαντικό τμήμα των διαμαρτυρομένων προέρχεται από όσους περιφρονούν την επιστήμη και την κοινή λογική  και πιστεύουν λ.χ. στο κακό το μάτι και στο ξεμάτιασμα, στα άστρα και στους αστρολόγους, στις καφετζούδες, στους μάγους και στους κάθε λογής απατεώνες. 

Η τυχόν εξήγηση ότι ανάλογες διαδηλώσεις και αμφισβητήσεις εκδηλώνονται και στην Αμερική, την Αγγλία ή τη Γερμανία δεν είναι δικαιολογία ή παρηγοριά. Παρηγοριά θα ήταν, αν επικρατούσε η κοινή λογική και όχι ο ανεξήγητος παραλογισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή