Τα ελληνοτουρκικά και δύο πολύπειροι

Τα ελληνοτουρκικά και δύο πολύπειροι

Κύριε διευθυντά
Μόλις μάθαμε για την επιστροφή του «Ορούτς Ρέις» στην Αττάλεια και  ότι στον ορίζοντα διαφαίνεται μια αποκλιμάκωση στις σχέσεις μας με τη γείτονα. Μακάρι να έχουμε και άλλα ευχάριστα νέα. Στο μεταξύ, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε πρόσφατα στην εκτίμηση που έχει σε δύο πρόσωπα Ελλήνων, τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν ξεχνά ότι ο πρώτος ως δήμαρχος Αθηναίων τον επισκέφθηκε κάποτε στη φυλακή, ούτε και ότι η κ. Μπακογιάννη τον τίμησε κάποτε στα εγκαίνια του παλατιού του κτίζοντας γέφυρες. Εκτός από τις προσωπικές σχέσεις αμφότεροι έχουν πείρα στη διεθνή διπλωματία. 

Ο πρώτος είναι διπλωμάτης καριέρας, η δεύτερη υπήρξε και υπουργός Εξωτερικών. Νομίζω η κ. Μπακογιάννη θα μπορούσε να χειριστεί τα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας γιατί ως Κρητικιά έχει στο DNA της από προπάππου και από αδελφό της προγιαγιάς της (και όχι μόνο) την καλή συμβίωση με τους Τουρκοκρήτες στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνος και στη συνέχεια στη δεκαετία του ’30 τη συμφιλίωση που καθιέρωσαν Κεμάλ και Βενιζέλος. Ισως δεν είμαι ενημερωμένος για το τι συμβαίνει εκεί,  αλλά η ελληνική Θράκη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη πολιτική, τέτοια που ουσιαστικά να λύνει καλώς εννοούμενα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας και να αποστερεί τη γείτονα οποιουδήποτε επιχειρήματος και δυσφήμησης της χώρας μας.

Προτείνω λοιπόν την άμεση επιστράτευση και των δύο προαναφερθέντων πολιτικών στην προσπάθεια μόνιμης και ευρείας επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή