Η «εξοικείωση» με την COVID-19 

Η «εξοικείωση» με την COVID-19 

Κύριε διευθυντά 
Δεν ξέρω πόσο σας απασχολεί το θέμα της COVID-19, αλλά εμένα με εξοργίζει η «δικτατορία» που έχουν επιβάλει (στην Ελλάδα και παντού) ορισμένοι επιστήμονες για να μην ακούγεται καμία άλλη άποψη και εμμένουν στα ΜΜΕ να ανακοινώνουν τον αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, αποφεύγοντας να μιλήσουν για τους ασυμπτωματικούς (τους οποίους μάλιστα και στοχοποιούν ως ανεπιθύμητους επειδή μεταφέρουν «ύπουλα» την αρρώστια). 

Οι ίδιοι κύκλοι της επίσημης πληροφόρησης αποκρύβουν παντελώς ότι οι ημερησίως διασωληνούμενοι σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Σουηδία κ.λπ. (που πέρασαν τη λαίλαπα του κορωνοϊού) έχουν μειωθεί σταθερά αρκετές εβδομάδες σε μονοψήφια νούμερα. Από τα στατιστικά δεδομένα φαίνεται ότι οι ασυμπτωματικοί μετρούν ήδη εκατομμύρια ανά τον κόσμο, αλλά οι επιστήμονες επιμένουν να μην εξηγούν στον κόσμο πώς και γιατί τόσοι άνθρωποι απέκτησαν ανοσία. Η αντίληψή μου από τα ημερησίως εισαγόμενα άτομα σε ΜΕΘ είναι ότι ο ιός σταδιακά εξασθενεί (βιολογικά: εκφυλίζεται). Αποψή μου είναι επίσης ότι δεν πρέπει οι Αρχές να τρομοκρατούν με τις ανακοινώσεις μόνο των «κρουσμάτων», που οδηγούν τον κόσμο να πιστέψει ότι η μόνη σωτηρία είναι το εμβόλιο και πρέπει επ’ αόριστον και μοιρολατρικά να περιμένουμε όλοι πότε η Οξφόρδη ή οι Αμερικανοί θα μας σώσουν. Το διανοητικό επίπεδο του κόσμου έχει αλλάξει και ζητάει πειστικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. 

Αν μη τι άλλο, αυτή η επ’ αόριστον αναμονή και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι κάνει κακό σε όλους μας και στην οικονομία πρωτίστως. Εχω άνεργα παιδιά και ξέρω ότι πάρα πολύς κόσμος υποφέρει με αυτόν τον υπερβολικό «συντηρητισμό» που τρέφει την ελπίδα με αόριστες υποσχέσεις για το εμβόλιο που έρχεται (και αντικειμενικά δεν θα φτάσει παρά σε ένα-δύο χρόνια), πράγμα που εμμέσως υποκινεί την ανυπακοή και revolt των νέων κυρίως ανθρώπων προς τους επίσημους φορείς και τις κάθε είδους Αρχές. Στο κάτω κάτω, αν θέλουν να προστατεύσουν τους γεροντότερους σαν εμένα και τους ευάλωτους από τον συγχρωτισμό μας με τους νέους, ας μας πληρώσουν τα έξοδα για διαμονή σε spa ή αλλού (μακριά από τους λεγόμενους φορείς της αρρώστιας) και έτσι θα βοηθήσουν και την οικονομία να ανακάμψει. 

Η άποψή μου δεν είναι να καταργήσουμε τις μάσκες ή τα άλλα μέτρα πρόληψης διάδοσης του ιού. Αντιθέτως, μάλιστα, πιστεύω ότι η μάσκα κάνει καλό σε κλειστούς χώρους, εκεί που συγχρωτίζονται νέοι και γέροι, επειδή εμποδίζει μια μαζική προσβολή από «μεγάλη δόση ιού», που θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για τον καθένα μας. Μια μικρή έκθεσή μας στα μικρόβια ή στους ιούς μάς «εξοικειώνει» στην οποιαδήποτε αρρώστια και στην COVID-19, επειδή επιτρέπει στον οργανισμό να σχηματίσει τα πρώτα αντισώματα και κατά ακολουθία την ανοσοποιητική μας μνήμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή