Τα μέτρα προστασίας και η αντιπολίτευση

Τα μέτρα προστασίας και η αντιπολίτευση

Κύριε διευθυντά
Η αντιπολίτευση κατηγορεί ως αποκλειστικώς υπεύθυνη για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού την κυβέρνηση και όταν αυτή και οι ειδικοί επιστήμονες καλούν τον λαό να συμμορφώνεται με τα μέτρα περιορισμού της μεταδόσεως του ιού, απαντά με τρόπο που δίνει την εντύπωση ότι θεωρεί ότι δεν έχουν καμία ευθύνη οι πολίτες που παραβαίνουν τις οδηγίες των ειδικών και δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας που προτείνουν αυτοί και επιβάλλει η κυβέρνηση.

Αυτό είναι μια επικίνδυνη δημαγωγία γιατί δεν είναι προσπάθεια προστασίας του λαού από αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, όπως θέλουν να την εμφανίζουν όσοι καλούν την κυβέρνηση «να μην κουνάει το δάχτυλο στον λαό», να μην περιορίζει τις ελευθερίες του κ.λπ., αλλά είναι κίνηση που στρέφεται κατά του λαού, γιατί θα πληρώσει τις συνέπειες της αποτυχίας των μέτρων προστασίας. Ηδη εμφανίζονται οι συνέπειες της ανευθυνότητας αυτών που διαδηλώνουν και κάνουν καταλήψεις κατά των μέτρων προστασίας, που πατούν τις μάσκες, που συνωστίζονται στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στα πανηγύρια και στις κοινωνικές εκδηλώσεις και που η αντιπολίτευση εμφανίζει ως ανεύθυνο «λαό»: ο ιός εξαπλώνεται, τα κρούσματα και οι θάνατοι πολλαπλασιάζονται και δημιουργείται η ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα που επιφέρουν περισσότερους περιορισμούς του λαού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή