Να εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη μας

Να εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη μας

Κύριε διευθυντά
Δεκαπέντε χιλιάδες άτομα έξω από τα δικαστήρια στη Λ. Αλεξάνδρας, καθοδηγούμενα από πολιτικούς ταγούς σχεδόν από όλα τα κόμματα, εν καιρώ πανδημίας μας αφήνουν πολλά ερωτήματα. Ή δεν εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη ή θέλουμε να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα (οργή λαού ή κάτι σαν λαϊκό δικαστήριο). Ετσι συμπεραίνουμε ότι το δημοκρατικό μας πολίτευμα κάπου έχει κενά.

Το φαινόμενο αυτό μας θύμισε εποχές απολυταρχισμού, τότε που οι Βαυαροί δίκαζαν τους στρατηγούς Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα σε μια δίκη παρωδία. Σε αυτή τη δίκη, δίκαια ο λαός είχε αθρόα προσέλευση για να μην καταδικαστούν αθώοι πατριώτες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας. Εκείνο τον λαό τον απωθούσαν οι βαυαρικές ξιφολόγχες και οι προϊστάμενοι πίεζαν τους δικαστές να βγάλουν καταδικαστική απόφαση. Μόνο που σε αυτή τη δίκη, χάρη σε δύο αδέκαστους δικαστές, τον Τερτσέτη και τον Πολυζωίδη, διασώθηκε το κύρος της δικαιοσύνης.

Το προηγούμενο διάστημα παρακολουθήσαμε δηλώσεις πολιτικών αλλά και δημοσιεύματα που ούτε λίγο ούτε πολύ επιδίωκαν να προκαταλάβουν την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης. Αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν ως ελεύθερους πολίτες. Τέτοια φαινόμενα δεν είδαμε ούτε στη δίκη των Απριλιανών αλλά ούτε και των δολοφόνων της «17 Νοέμβρη».

Σημείωση: με τη συσσώρευση χιλιάδων συγκεντρωμένων χωρίς μέτρα προστασίας τα κρούσματα της COVID-19 στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες μπορεί να πολλαπλασιαστούν. Αλλά επειδή πρόκειται για τη δημοκρατία ας πάει και το παλιάμπελο, όπως θα έλεγε ο θυμόσοφος λαός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή