Η δημοκρατία μας θέλει «περιφρούρηση»

Η δημοκρατία μας θέλει «περιφρούρηση»

Κύριε διευθυντά 
Κάποιοι μίλησαν για «ημέρα υποκρισίας» μετά την πάνδημη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, όπου έσπευσαν πλείστοι όσοι να καταθέσουν τα δημοκρατικά τους διαπιστευτήρια. 

Η δημοκρατία δεν παγιώνεται με κραυγαλέες συγκεντρώσεις, δίκην λαϊκών δικαστηρίων, με υγειονομικούς κινδύνους, απεριφρούρητες και ευάλωτες στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο. Η δημοκρατία λειτουργεί με σεβασμό των νόμων και των προβλέψεων του Συντάγματος για τη διάκριση των εξουσιών. 

Και απαραίτητο τίμημα της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι η επαγρύπνηση και η πρόνοια. Οι δημοκρατικοί πολιτικοί μας το 2012 είχαν καθήκον να αφυπνίσουν τα αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου προεκλογικά και να απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, εφόσον ήταν πασίδηλα τα ναζιστικά χαρακτηριστικά της. 

Πολλά δεινά θα είχαν αποφευχθεί αν είχε στερηθεί τότε η Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά μεγάλο κομμάτι από το μίσος και τη βλακεία που εμφιλοχωρούν στην κοινωνία μας. 

Αλλωστε, ο Προμηθέας είναι της ελληνικής παράδοσης, άσχετα αν τον έχουμε κατατάξει στους αφανείς. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή