Το δημογραφικό πρόβλημα

Κύριε διευθυντά 
Με αφορμή το άρθρο στην «Κ» της 11/10/20 του εξαίρετου Α. Δρυμιώτη, θα ήθελα να πήγαινα το ζήτημα λίγο παραπέρα, βασιζόμενος και στη διαβεβαίωσή του ότι η εφημερίδα δεν του έχει αλλάξει ποτέ ούτε λέξη από τα γραπτά του.

Οταν λοιπόν ο Αντ. Λιάκος στις 20/2/20 μας λέει ότι «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση» (άσχετα αν στην ουσία εννοεί μετανάστες) ενεργεί σύμφωνα με την πολιτική φιλοσοφία και τους σχεδιασμούς της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκει, άσχετα με την καταστροφή που επέφεραν αυτοί οι σχεδιασμοί τους. Καμία έκπληξη. Αυτά έπρεπε να μας ήσαν γνωστά από πριν και… ας προσέχαμε!

Το πρόβλημα της κάλυψης του πληθυσμιακού κενού όμως που επικαλείται ο Αντ. Λιάκος το δημιούργησαν από τη μεταπολίτευση, και κυρίως την τελευταία δεκαετία, όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, οι οποίες πέραν της παντελούς αδια-φορίας τους για το δημογραφικό, καλλιέργησαν τη μονομανία απόκτησης του αμφιβόλου ποιότητος πτυχίου, εγκαταλείποντας κάθε άλλη εκπαιδευτική κατεύθυνση και δραστηριότητα.

Ετσι εγκατελείφθη η τεχνική παιδεία, αφού τα συναφή επαγγέλματα εθεωρήθησαν παρακατιανά, ως μη προσφέροντα «κοινωνική ανέλιξη», άξια μόνον για αλλοδαπούς που εισπράττουν για μία επίσκεψη 50 ευρώ χωρίς απόδειξη.

Εγκατελείφθη κυρίως το ναυτικό επάγγελμα στη μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παγκοσμίως ναυτιλία!

Αποτέλεσμα αυτών των πράξεων πραγματικής εσχάτου προδοσίας ήταν η υπερπαραγωγή αμφιβόλου εκπαιδευτικού επιπέδου πτυχιούχων, οι περισσότεροι των οποίων, μη βρίσκοντας εδώ δουλειά και από τις γνωστές μας παθογένειες, έγιναν μετανάστες.

Μια χώρα λοιπόν που διώχνει 450.000 εκπαιδευμένο ή έστω και μερικώς εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και περιμένει τη λύση του Αντ. Λιάκου με την εισαγωγή των όπου της Γης πονεμένων –αυτών που από τους ομοεθνείς και ομοθρήσκους τους θεωρούνται απόβλητα και ανεπιθύμητοι– αυτή η χώρα, επαναλαμβάνω, είναι για κλάματα και όσοι σκεπτόμενοι ας είμαστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες.

Οσο για τη γνωστή επωδό του Α. Δρυμιώτη, γλιτώσαμε ίσως από τα πολύ χειρότερα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή