Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Κύριε διευθυντά
Με τον τίτλο, σε σχόλιό σας στην «Καθημερινή» στις 23/9/2020, εκτός άλλων, αναφέρετε: «Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

(α) «Αν ένας θεσμός χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, αυτός είναι η Δικαιοσύνη».

(β) «Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι λύσεις. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν».

Εν προκειμένω αναφέρεστε σε Δικαιοσύνη ωσεί υπάρχουσα υπό την αληθή έννοια του όρου· ενώ πρόκειται για Δικαιοσύνη στην οποία:
(i) «Υπάρχουν αφανείς “Κύκλοι Δικαίου” μέσα στους οποίους χορεύουν και αλλάζουν χέρια πολλά εκατομμύρια ευρώ», και
(ii) «H διαφθορά και η ανεπάρκεια πάνε μαζί και σε κάθε περίπτωση δεν ενδιαφέρει αν η αδικία και η αυθαιρεσία πηγάζουν από τη διαφθορά ή από την ανεπάρκεια» ως ανέφερε σε άρθρο του στην «Καθημερινή» στις 11-1-2006 ο τότε διευθυντής της Α. Καρκαγιάννης· και στο ίδιο φύλλο της «Κ», σε σχόλιό του υπό τον τίτλο «Μη μας πειράζετε τους δικαστές»… ο Στάμος Ζούλας, εκτός άλλων, ανέφερε:

«Με βαρυσήμαντη συνέντευξή του στην “Κ” της περασμένης Κυριακής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημ. Παξινός θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Καταλογίζει ευθέως στην Επιθεώρηση της Δικαιοσύνης όχι απλώς αμέλεια, αλλά προσπάθεια συγκαλύψεως της διαφθοράς των δικαστών».

Γι’ αυτή τη Δικαιοσύνη αναφέρεστε, κ. Παπαχελά, η οποία επικαιροποιούμενη είναι ακόμη χειρότερη σήμερα, της οποίας η μεταρρύθμιση έπεται της απαλλαγής της από τις εγκληματικές συμμορίες των παραδικαστικών κυκλωμάτων των γνωστών-αγνώστων, αργυρώνητων και επίορκων δικαστικών λειτουργών (και κακούργων θα έλεγα), οι οποίες ενίοτε ενεργούν ωσεί εντολοδόχοι – «εκτελεστές» και της ζωής ακόμη αθώων μέσω εξοντωτικών ποινών φυλάκισης, ή ωσεί εντολοδόχοι απαλλαγής εγκληματιών, ποινικών και αστικών εγκλημάτων.

• Κατ’ ακολουθίαν, το πρώτο (η μεταρρύθμιση) είναι εύκολη υπόθεση, υπό την προϋπόθεση πάταξης της διαφθοράς και το δεύτερο (πάταξη της διαφθοράς) είναι και αυτό επίσης εύκολη υπόθεση, αρκεί «λίγη γενναιότητα» που αναφέρετε για την περίπτωση, από τον υπουργό Δικαιοσύνης και την υγιή μερίδα των δικαστών, μη παρορώντας αμφότεροι ότι υπάρχει «Καιάδας» και για τους δικαστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή