Εντιμη, σκληρή δουλειά και κραυγή α λα Τσιτσιπά

Εντιμη, σκληρή δουλειά και κραυγή α λα Τσιτσιπά

Κύριε διευθυντά 
Με αφορμή μια κραυγή του Στέφανου Τσιτσιπά, με την οποία προέτρεπε εαυτόν σε «άπειρη δουλειά» λίγο πριν από το σερβίς για τον τελευταίο νικητήριο πόντο του αντιπάλου του και Νο 1 στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς, σημειώνω ότι το ξέσπασμα αυτό λειτούργησε λυτρωτικά για τον ίδιο και αποτέλεσε εφαλτήριο για την εντυπωσιακή επαναφορά του στο συγκεκριμένο παιχνίδι (ενώ έχανε με 2-0, ισοφάρισε σε 2-2), το οποίο τελικά έχασε. Αυτό νομίζω, όμως, πως είναι το έλασσον. 

Το μείζον κατά τη γνώμη μου είναι ο παιδευτικός χαρακτήρας αυτής της αυθόρμητης κραυγής. Αποκτά δε μεγαλύτερη σημασία όταν αυτή εκφέρεται από ένα σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα ταλέντο στο τένις, έναν αθλητή που με τις αγωνιστικές επιδόσεις του αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του λειτουργεί ως καλό πρότυπο, πρότυπο αριστείας για χιλιάδες νέους και νέες στη χώρα μας και εκτός αυτής. Και τι εννοεί ο αθλητής πρεσβευτής μας; 

Εννοεί ότι δεν αρκεί το ταλέντο, ακόμα και αν αυτό υπάρχει και περισσεύει, αλλά για την κατάκτηση όποιας κορυφής ή (άλλως) στόχου πρέπει αυτό να συνδυάζεται με σκληρή, έντιμη και άπειρη δουλειά. Σε ευχαριστούμε, Στέφανε Τσιτσιπά, για τα μηνύματα που στέλνεις δωρεάν σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά μας, σε μια εποχή εκκωφαντικής ένδειας ενάρετων προτύπων, ατομικών και συλλογικών, από τον πνευματικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. 

Και επειδή συχνά προβάλλονται και έχουν προβληθεί και για τον ίδιο τον Τσιτσιπά άλλα ξεσπάσματα εντός του παιχνιδιού, που μπορεί να περιέχουν μια βρισιά ή μια ατυχή αντίδραση, θα θεωρούσα καθήκον της δημόσιας τηλεόρασης να αναδείξει τη συγκεκριμένη έκφραση με κάποιου είδους σποτάκι (όπως συχνά κάνει, π.χ., σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης της), ώστε το συγκεκριμένο συμβάν να μην περάσει απλά ως ένα «ανέκδοτο» της αθλητικής μας ιστορίας, αλλά όπως πραγματικά προσήκει στο πολύ σοβαρό και χειροπιαστό μήνυμα που περιέχει η προτροπή του 22χρονου Στέφανου για «άπειρη δουλειά»! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή