Πρωθυπουργοί άλλων καιρών

Κύριε διευθυντά 
Με αφορμή το άρθρο με τίτλο «Σύστημα που ευνοεί τους Τραμπ» του  Αγγελου Στάγκου στο κυριακάτικο φύλλο της 4.10.20, στην αρχή του οποίου αναφέρει ότι «Ο Χάρολντ Μακμίλαν, πρωθυπουργός της Βρετανίας (1957-1963), έχει παίξει τον ρόλο του στη νεότερη πολιτική ελληνική ιστορία» κ.λπ., θυμήθηκα, ως αναγνώστης της «Κ» από το 1953, την ίδια περίοδο της πρωθυπουργίας του στη Γηραιά Αλβιώνα, ένα δημοσιογράφο της εποχής εκείνης, της «Κ», να παρουσιάζει σε φωτογραφία τον Χ. Μακμίλαν να περιμένει στη στάση, σε ουρά (σειρά) αναμονής, να πάρει το λεωφορείο της γραμμής για να πάει στο πρωθυπουργικό γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, και να σημειώνει ο δημοσιογράφος, αιχμηρά: ποιος Ελληνας πρωθυπουργός θα περίμενε στην ουρά να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο γραφείο του; Κάτι ανάλογο με εκείνο που έκανε ο Χ. Μακμίλαν έκανε ο Γεώργιος Ράλλης, ως υπουργός και πρωθυπουργός, με τον οποίο με συνέδεε πολιτική φιλία, όταν τον είδα να διασχίζει πεζή από το διαμέρισμά του, στην Κανάρη, τη Βασ. Σοφίας και τον Εθνικό Κήπο για να πάει στο γραφείο του. 
Σε ερώτησή μου γιατί δεν πάει με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο ή με συνοδό, μου απάντησε «γιατί περπατώ και παίρνω καθαρό αέρα από το δασύλλιο του κήπου». Το δικηγορικό μου γραφείο ήταν Ομήρου 34. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή