Οι άλλες μάστιγες και περί κορωνοϊού

Οι άλλες μάστιγες και περί κορωνοϊού

Κύριε διευθυντά
Οι καρδιοπάθειες σκοτώνουν 18.000.000 ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (www.who.int και www.cdc.gov αντίστοιχα).

Οι καρκίνοι θερίζουν στην εποχή μας 9.000.000 άτομα παγκοσμίως σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τους ίδιους οργανισμούς. 
Και γνωρίζουμε πια ότι αυτά που τους προξενούν σε μεγάλο βαθμό είναι οι επεξεργασμένες τροφές, η καθιστική ζωή, η ζάχαρη, το πολύ αλκοόλ, το ξενύχτι, το τσιγάρο.

Κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουμε τίποτα γι’ αυτά, αλλά συνεχίζουμε τον ίδιο τρόπο ζωής. Επίσης, δεν πρέπει να γνωρίζουμε ότι ετησίως στην Ελλάδα σκοτώνονται 800 άτομα στους δρόμους; Αλλά και για τα τροχαία δεν γίνονται ούτε τα αυτονόητα, π.χ. φώτα στις εθνικές.

Ομως, τελείως ξαφνικά, με τον φόβο του κορωνοϊού τηρούμε υπερβολικούς κανονισμούς αμφιβόλου αποτελέσματος, την ίδια στιγμή που τα νούμερα για τις παραπάνω αιτίες θανάτου είναι πολύ πιο τρομακτικά από αυτά του κορωνοϊού.

Μήπως επειδή έχουμε υποστεί μια πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση και το Ιντερνετ; Και μάλιστα με έναν τρόπο επιστημονικοφανή και σοβαροφανή που μας πείθει;

Ας θυμηθούμε το 2009 με τη γρίπη Η1Ν1.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από επίσημους φορείς (ιατρικοί σύλλογοι, επιδημιολόγοι κ.ά.) για το πόσο γρήγορα θεωρήθηκε πανδημία αλλά και για το εμβόλιό της.

Τότε, όμως, δεν υπήρχαν τα smartphone ούτε wi-fi παντού.

Δεν μπορούσαμε, τότε, να μπαίνουμε στο Ιντερνετ ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε βρισκόμασταν.

Σε αντίθεση με τώρα.

Γι’ αυτό και δεν είχαμε τρομοκρατηθεί τόσο εκείνη τη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή