«Γαλάζια Πατρίδα» και νησιά Φόκλαντ

«Γαλάζια Πατρίδα» και νησιά Φόκλαντ

Κύριε διευθυντά
Η τουρκικής λογικής θεωρία ότι η εγγύτητα ανατολικών νησιών μας με την τουρκική ακτή και η μεγάλη απόστασή τους από την ηπειρωτική μας χώρα τούς αφαιρεί ελληνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα είναι η επόμενη τουρκική διεκδίκηση. 
Μας το έχουν πει ήδη με πολλούς τρόπους που μόλις υποκρύπτουν αυτή την απώτερη επιδίωξή τους. 

Κατά καιρούς επαναλαμβάνουν ότι τα νησιά αυτά βρέθηκαν σε λάθος θέση(!) και ότι από την Τουρκία απέχουν μόλις 2-3 χιλιόμετρα, ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα 500, λες και δεν είναι τα ίδια αυτά Ελλάδα, μια νησιωτική στην ουσία χώρα. 

Ηδη με την επινόηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» επιχειρούν να τα εγκλωβίσουν και να τα αποκόψουν από τον ελληνικό κορμό και με χονδροειδώς κουτοπόνηρο (τουρκικό) τρόπο συστηματικώς προωθούν αυτές τις επιδιώξεις τους.

Ομως, δυστυχώς, με τον ίδιο παιδαριώδη «τσαμπουκά» επέβαλαν μέχρι τώρα αυτές τις αμφισβητήσεις τους. 

Και να σκεφθεί κανείς ότι η Αγγλία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της επί των νήσων Φόκλαντ, 4.000 μίλια μακριά της, τα οποία κατέλαβε το 1830 ως terra nullius (μη ανήκοντα σε κανένα), χρονολογία ταυτόχρονη με την ίδρυση του κράτους της Αργεντινής, που υποστήριζε και αυτή την εγγύτητά της στα νησιά αυτά ως επιχείρημα κυριαρχίας. 

Οι συνειρμοί δικοί σας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή