Ως παλαιός ΠΕΑΝίτης, σήμερα ετών 95

Ως παλαιός ΠΕΑΝίτης, σήμερα ετών 95

Κύριε διευθυντά
Εχοντας το πικρό προνόμιο να είμαι ένας από τους ελάχιστους ΠΕΑΝίτες, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον επιστολογράφο Σπύρο Γεωργακόπουλο («Καθημερινή» 3.10.20) για την αναφορά του στους ήρωες της ΠΕΑΝ. Το γεγονός ότι η ΠΕΑΝ υπήρξε καθαρά αντιστασιακή οργάνωση και μόνο, χωρίς καμία πολιτική επιδίωξη, οδήγησε στη διάλυσή της με τη λήξη της Κατοχής. 
Είναι οδυνηρό το γεγονός ότι ήρωες όπως ο Περρίκος και αυτοί του Ουλαμού Καταστροφών της ΠΕΑΝ είναι άγνωστοι στον περισσότερο κόσμο. Προσωπικά λυπάμαι ιδιαίτερα που η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επέτρεψε να αφήσω, στις 20 Σεπτεμβρίου, ένα λουλουδάκι στην προτομή του Περρίκου και στην πλάκα με τα ονόματα των άλλων αγωνιστών που μετείχαν στην ανατίναξη της προδοτικής ΕΣΠΟ στην οδό Γλάδστωνος. Θα συνιστούσα πάντως ένθερμα σε όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη δράση των αστικών αντιστασιακών οργανώσεων το βιβλίο «Μαρτύρων πορεία» (εκδόσεις Επικαιρότητα, 1997) του Αντώνη Μυτιληναίου, πρωταγωνιστή στην ανατίναξη της ΕΣΠΟ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή