«Μας ενώνουν οι νεκροί ήρωες συγγενείς μας»

«Μας ενώνουν οι νεκροί ήρωες συγγενείς μας»

Κύριε διευθυντά 
Με αφορμή την ανταπόκριση του Σπύρου Μελά από το μέτωπο «Ο φίλος μας ο Ιβάν», που περιέχεται στο Α΄ ένθετο της «Κ» της 1.11.2020 με τον ανωτέρω τίτλο, αναφέρω ένα συμβάν που έχει σχέση με το ιστορικό της ανταπόκρισης. 

Κάποια μέρα πριν από αρκετά χρόνια, χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μας. Σήκωσε το ακουστικό η σύζυγός μου. Κάποιος ζήτησε την κ. Δανάη Π. «Είμαι η κόρη της, η μητέρα μου δεν ζει», απάντησε η σύζυγός μου. «Κοπέλα μου, εμείς είμαστε συγγενείς. Ο αδελφός μου Φραγκούλης Αρνίδης και ο αδελφός της μητέρας σου και θείος σου Γιώργος Δαραβιγγίδης σκοτώθηκαν μαζί στην Αλβανία, όταν το αεροπλάνο τους καταρρίφθηκε από τους Ιταλούς στο όρος Ιβάν κοντά στο χωριό Σβέζντα της Κορυτσάς, στις 15 Νοεμβρίου 1940». Ακολούθησε ολιγόλεπτη σιγή και μετά: «Ο Θεός να τους αναπαύει». 

Σημ.: Παρακαλώ, αν είναι δυνατόν, το σημείωμά μου αυτό να δημοσιευθεί  στη μνήμη των 51 ηρωικών, κάπως ξεχασμένων, αεροπόρων, που πέθαναν στο μέτωπο στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή